Reviews

Xiaomi Redmi S2 (Review)

Pluspunten

 • De lijn van Xiaomi toestellen houdt zich altijd aan het principe van 'Meeste waar voor je geld' en ook de Redmi S2 sluit hier perfect op aan.
 • De camera is verrassend goed, mede door de nieuwe toevoeging van AI in het besturingssysteem.
 • Terwijl de batterij relatief aan de grote van het toestel best klein is met een capaciteit van 3.080mAh zorgt het er toch voor dat de Redmi S2 een lange tijd mee gaat.
 • Het ontwerp van de Redmi S2 ziet er een beetje goedkoop uit maar is toch enorm functioneel en dat is het belangrijkst, naast dat zijn we altijd blij om een toestel te zien met een 3.5mm aansluiting.

Minpunten

 • Het scherm van de S2 is minder op het gebied van scherpte en kleur, met een resolutie van 720p ligt het onder de norm van de smartphones tegenwoordig. Toch heeft de display een pluspunt aangezien het zorgt voor een langere batterijduur.
 • Op het gebied van software is Xiaomi zich misschien voorbij gegaan gezien de hardware. De S2 heeft een beeldverhouding van 18:9 maar toch is de optie om YouTube video's in widescreen te kijken niet aanwezig. Dit word hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst wel ondersteund.
 • De plaatsing van de camera aan de achterzijde had beter gekund ( lees: in het midden ). We weten allemaal dat Xiaomi fan is van het design van Apple maar soms worden daar ook fouten gemaakt.

Beoordeling

Batterij ( 8.0 )

Display ( 7.0 )

Camera ( 8.0 )

Prestaties ( 7.5 )

Software ( 7.5 )

Design ( 7.0 )

Eindoordeel

7,5

De Redmi S2 is opnieuw een goede uitbreiding aan de al indrukwekkende lijn van Xiaomi budget smartphones. Hier en daar zijn een aantal tekortkomingen wat natuurlijk te verwachten is maar toch zijn we verbaasd met de kwaliteit van de S2 aangezien het prijskaartje. De AI gestuurde camera’s zorgen ervoor dat foto’s er nog beter uit zien vergeleken met andere toestellen en we kunnen niet wachten wat Xiaomi nog meer voor elkaar kan krijgen met het gebruik van slimme software.

Introductie

De beste budget smartphones zijn de toestellen waarvan je niet merkt dat ze mindere specificaties hebben dan de gemiddelde toestellen. In recente jaren heeft Xiaomi hier een enorme impact gehad, vooral met hun Redmi modellen. Xiaomi is een van de namen waar smartphone fans aan denken bij budget smartphones en om goede redenen, hun waar-voor-je-geld niveau is een van de beste in de markt. Maar waarom de Redmi S2? Xiaomi heeft tenslotte recentelijk andere budgetsmartphones uitgebracht waaronder de Xiaomi Redmi 5A en Xiaomi Mi A1.

Wij keken of ook de Redmi S2 zich aan het strenge kwaliteitsniveau van Xiaomi kon houden, lees het in deze review.

Design en Bouw

Het overheersende plastic / aluminium design van de Xiaomi Redmi S2 is een design en materiaal waar Xiaomi erg bekend mee is en een keuze die op andere goedkope toestellen vaak wordt toegepast. Het ziet er een beetje goedkoop uit en de antenne lijnen aan de onder- en bovenkant voelen erg misplaatst maar toch is het fijn om een toestel te hebben zonder glazen achterkant aangezien daar nogal wat risico’s en irritaties aan vast zitten. Naast dat heeft de Redmi S2 een dual-camera setup die erg lijkt op dat van de iPhone, hetzelfde design en plaatsing. Je zult alleen merken tijdens het neerleggen van de S2 op een vlakke achtergrond dat de plaatsing van de camera lenzen beter had gekund maar dit is vooralsnog geen storende factor.

Één onderdeel waarmee Xiaomi muziekfans zoals wij comfort mee heeft gebracht is het toevoegen van een 3.5mm aansluiting. De plaats van de aansluiting ( aan de bovenzijde ) is misschien niet conventioneel maar we zijn al blij met het feit dat het op de Redmi S2 zit. Ook kom je een sim-tray tegen aan de linkerzijde van het toestel met de optie om dual-sim te gebruiken én een sd-kaart voor meer geheugen.

De kleuropties die Xiaomi ter beschikking stelt zijn Rosé Goud, Champagne Goud en Platinum Zilver.

 

Display

De 5.99 Inch IPS display heeft een resolutie van 1440 x 720 wat betekent dat beelden soms een tikkeltje onscherp zijn, ook zijn de kleuren en helderheid geen pluspunt van het beeldscherm. Er zijn zeker betere displays beschikbaar op andere budget toestellen maar vooralsnog klaart de Redmi S2 de klus. Alhoewel de Redmi S2 wordt geadverteerd met een 18:9 beeldschermverhouding zijn er boven en onder toch aardige bezels te zien, naast dat is het kijken van widescreen video’s op YouTube niet beschikbaar maar dit is een hoogstwaarschijnlijk een software probleem waar Xiaomi van op de hoogte is.

Prestaties en Hardware

Alhoewel de Xiaomi Redmi S2 een budgettoestel is heeft Xiaomi opnieuw aangeklopt bij Qualcomm voor een Snapdragon 625, deze chip hoort zeker niet bij de crème de la crème van de Snapdragon series maar het volle vertrouwen is er dat Qualcomm met de 625 alsnog genoeg kracht kan leveren om een goede en soepele ervaring te creëren met de S2.

Switchen tussen applicaties kan hier een daar een beetje haperen en de animaties zijn ook niet altijd even soepel wanneer er zware applicaties op het toestel draaien maar over het algemeen is het toestel snel en indrukwekkend. Het draaien van zware 3D-games is nog steeds een worsteling maar niet tot het niveau dat ze onspeelbaar zijn door de slechte graphics.

De Redmi S2 heeft een werkgeheugen van 3 Gigabyte en een uitbreidbaar geheugen van 32 Gigabyte. Het werkgeheugen is niet zijn sterkste punt maar 3 Gigabyte is voor een toestel met dit prijskaartje toch een luxe. Zoals we al eerder vermelde kun je het ingebouwde geheugen uitbreiden met een sd-kaart, gelukkig hoef je hiervoor geen sim-kaart slot op te geven aangezien je gebruik kunt maken van dual-sim plus een sd-kaart.

Een luxe die we steeds vaker tegenkomen op smartphones is een stereo geluid, helaas is deze functie aan de budget kant van toestellen nog geen realiteit. Toch is de single speaker van de Redmi S2 genoeg om een goed en duidelijk geluid te leveren.

Batterij

Alhoewel de omvang van de S2 aan de grote kant is heeft het een relatief kleine batterij met maar 3.080mAh, toch houdt de batterij het aardig lang vol wat waarschijnlijk te danken valt aan de mindere kwaliteit van de display. De langdurigheid van het batterijleven is een zegen aangezien het opladen van het toestel niet spectaculair is. En natuurlijk is draadloos opladen geen functie die wordt ondersteund mede door het gebruik van een plastic achterkant.

Camera

Wat al eerder ter sprake kwam was het ontwerp van de camera op de Redmi S2 die verdacht veel lijkt op dat van de iPhone X. Dat is geen slechte kwaliteit, vooral niet als je van het design van Apple houdt, waar laten we eerlijk zijn, Xiaomi enorm van houdt.

De dual camera setup heeft een lens van 12 Megapixels gepaard met een tweede lens van 5 Megapixels die ervoor zorgt dat je het kenmerkende blur / bokeh effect kunt gebruiken. Aangezien we hier te maken hebben met een budget smartphone zijn verwachtingen van camerakwaliteit niet altijd hoog maar opnieuw laat Xiaomi zien wat je allemaal kunt doen met een klein budget. De Redmi S2 levert scherpe en kleurrijke foto’s, het schieten van foto’s in het donker gaat de S2 wat minder af maar dat is een gebied waar zelfs de grootste vlaggenschepen nog aan werken. Xiaomi claimt dat de S2 gebruik maakt van AI gestuurde camera’s die ervoor zorgt dat de eindkwaliteit van afbeelding nog beter moet zijn en het lijkt erop dat het naar behoren werkt.

Het schieten van video kan met een maximale resolutie van 1080p maar let op een resolutie van 4K is beschikbaar met externe applicaties. Dit is opmerkelijk bij een toestel die maar een display resolutie heeft van 720p. Het komt er dus op neer dat Xiaomi ervan uitgaat dat je video’s terugkijkt op een scherper beeldscherm. Dankzij de stabilisatie is het resultaat van de video’s die je schiet nog beter.

Software

De Redmi S2 maakt gebruik van Xiaomi’s eigen MIUI 9.5 skin die gebaseerd is op het originele Android 8.1. MIUI is het beste samen te vatten als een besturingssysteem met de functionaliteit van Android en het design van IOS, dat terwijl Xiaomi zelf nog een aantal leuke functies toevoegt. Zo heb je een ‘Second Space’ functie waarmee je een soort van duplicatie van een app kunt maken, dit komt handig uit wanneer je meerdere accounts hebt. De ‘Quick Ball’ is een functie waarmee je shortcuts kunt gebruiken voor verschillende opties en applicaties.

Zoals we al eerder vermelde heeft de S2 af en toe problemen met animaties, het openen en sluiten van applicaties en sommige andere functionaliteiten. We zijn niet zeker of dit een probleem met de hardware is of een probleem met de jonge software, we zijn geneigd te leunen naar de tweede optie aangezien op andere Xiaomi budget toestellen deze problemen nauwelijks voorkomen

Het besturingssysteem komt standaard met een aantal handige apps, de wereldwijde versie heeft alle Google applicaties voorgeïnstalleerd, naast dat is de Microsoft suite ook beschikbaar en een handige functie is de infrarood-blaster en afstandsbediening applicatie, altijd handig wanneer je even bent vergeten om batterijen te kopen. Ook heeft Xiaomi een beveiligings- en cleaner applicatie, er is dus wel wat bloatware aanwezig maar gelukkig zijn het geen compleet nutteloze applicaties.

Conclusie

De Xiaomi Redmi S2 is opnieuw een goede uitbreiding aan de al indrukwekkende lijn van Xiaomi budget smartphones. Hier en daar zijn een aantal tekortkomingen wat natuurlijk te verwachten is maar toch zijn we verbaasd met de kwaliteit van de S2 aangezien het prijskaartje. De AI gestuurde camera’s zorgen ervoor dat foto’s er nog beter uit zien vergeleken met andere toestellen en we kunnen niet wachten wat Xiaomi nog meer voor elkaar kan krijgen met het gebruik van slimme software.

Inhoud van de verpakking:

 • Redmi S2
 • Transparant hoesje
 • Mini USB kabel
 • User guide
 • Sim tool
 • Oplaadadapter