Reviews

Xiaomi Huami Amazfit (Review)

Pluspunten

  • Goede balans tussen sportief een alledaags design
  • Zit goed om de pols zonder een te grote wijzer
  • Batterijduur is zeer goed en met gemiddeld gebruik zijn 5 dagen zeker te halen
  • Integratie met de Amazfit Watch applicatie is goed, de setup en het navigeren wijst zichzelf

Minpunten

  • De meeste functies die je vind op de Amazfit Pace kun je ook vinden op goedkopere fitnesstrackers
  • Tap to wake werkt vaker niet dan wel en dus word je gedwongen om een irritante ontgrendel knop te gebruiken om de smartwatch te ontgrendelen

Beoordeling

Batterij ( 8.5 )

Display ( 8.0 )

Software ( 8.0 )

Design ( 9.0 )

Eindoordeel

8,4

Als je op zoek bent naar een kwaliteits fitness smartwatch en geen absurde bedragen wilt uitgeven dan is de Huami Amazfit Pace zeker een optie maar er zijn wel een paar tekortkomingen aanwezig. De aanwezige functies kun je ook op de meeste instap niveau smartwatches vinden, de precisie van die metingen valt te betwijfelen, maar de beginner smartwatches zijn wel een stuk goedkoper. Als er meer integratie aanwezig was met een smartphone zodat de horloge ook meer geschikt zou zijn voor dagelijks gebruik dan was het een ander verhaal geweest maar helaas mist dat op de Amazfit.

Introductie

Een aparte fitnesstracker wanneer je gaat hardlopen en een smartwatch wanneer je op kantoor zit? Dat is niet meer nodig, de Xiaomi Huami Amazfit Pace biedt namelijk het beste van beide werelden zonder de hoofdprijs te betalen. Waar voornamelijk de meeste wearables in de één of andere categorie vallen kruist de Amazfit Pace elke doos af, stijlvol, functioneel en comfortabel. Lees verder voor een in-depth kijk op de Huami Amazfit Pace.

Design

Het design van de Pace is kort gezegd prachtig. Het balans tussen sport en casual is tot in de perfectie nauwkeurig, dit komt door zijn stijlvolle keramische behuizing en sportieve rubberen bandjes. De optie om de het wijzer ontwerp te veranderen op de horloge zelf of in de applicatie geven je nog eens extra flexibiliteit voor bepaalde gelegenheden.

Aan de rechterkant onder het display vind je een kleine button die zich als home en vergrendelknop voordoet. Voor mensen die een horloge aan de linkerpols dragen is het niet de beste plaatsing voor een knop. Gecombineerd met het feit dat de ‘Touch to wake’ functie het niet altijd even goed deed werd het steeds irritanter om de Pace te ontgrendelen. Het is altijd jammer om te zien dat een klein maar toch cruciaal punt vaak wordt genegeerd of afgeraffeld.

Het comfort van de horloge was perfect, in het verleden hebben wij kennis gemaakt met smartwatches waarvan de behuizing erg groot was en daarom heel duidelijk aanwezig voelde maar met de Huami Amazfit Pace vergeet je na een tijdje dat je überhaupt iets om je pols draagt. En blijkt het toch zo te zijn dat je geen fan bent van de bijgeleverde rubberen bandjes dan kun je ze ook makkelijk verwisselen naar iets waar jij je beter bij voelt.

De display van de Huami Amazfit Pace is een 1.34 Inch LCD display en hoewel het niet de beste kwaliteit display is van alle smartwatches is het ook zeker niet slecht en zul je er amper iets van merken. Onder het display zit een lichtsensor die de helderheid verhoogt of verlaagt aan de hand van de situatie, zo kun je aan het zwembad in de zon nog altijd zonder problemen kijken wat de tijd is. Over zwembaden gesproken, de Huami Amazfit Pace heeft naast zijn prachtige design ook een IP67 certificaat wat wil zeggen dat de smartwatch maximaal 30 minuten onder water kan tot een diepte van één meter. Het lijkt ons wel sterk dat je hier vaak gebruik van maakt aangezien er geen modus is om je afstanden onder water vast te leggen.

Prestaties en gebruik

Onder de display van Pace vind je een 1.2GHz processor met 512MB aan werkgeheugen wat meer dan genoeg is voor een smartwatch. Andere specificaties zoals Bluetooth 4.0 en WiFi houden elkaar gezelschap. De WiFi wordt voornamelijk gebruikt om de laatste firmware te installeren zodat de smartwatch altijd up-to-date blijft. En met de Bluetooth update je enige informatie van je sportsessies naar de applicatie waar je een database aan gegevens opbouwt. Er is ook nog ruimte voor 4GB aan muziek maar het tijdens het hardlopen gebruik je vaak oortjes via je smartphone. Helaas is er geen manier om Spotify te besturen vanaf de smartwatch, een feature die we wel graag hadden gezien.

Het besturen van de Huami Pace is enorm gemakkelijk, je swipet gewoon naar links vanuit het home scherm om functies te gebruiken zoals het weer te bekijken, stopwatch, alarm, slaapmonitor een meer. Een swipe naar rechts vanuit het home scherm brengt je naar een overview van verschillende activiteiten die je kunt opnemen zoals ‘Run’, ‘Walk’, ‘Bike’ en aardig meer. Over het algemeen is het gebruik van de smartwatch redelijk intuïtief op een paar kleine dingetjes waaronder de rare letterafstand van notificaties, het zijn maar kleine dingen die toch de algemene ervaring net iets naar beneden halen.

Op het gebied van fitness is het alles wat je verwacht zoals stappen tellen en slaap- en hartslag meten door de dag heen. Het vastleggen van de slaap was op de minuut exact als we het hebben over slapen gaan en opstaan, alles daartussenin was natuurlijk vertrouwen op de apparatuur.

(Screenshots van applicatie)

Batterij

De Xiaomi Huami Amazfit gaat zo’n vier dagen mee met standaard gebruik en dat is een goede tijd. Je kunt natuurlijk verwachten dat hij iets langer meegaat zonder het gebruik van GPS en andere batterij intensieve opties maar het is zeker geen verkeerde batterijduur. Het opladen is ook enorm simpel, alles op een adapter na wordt meegeleverd in de verpakking maar wie een smartwatch wilt gebruiken heeft waarschijnlijk al een smartphone met adapter in huis dus dat is geen probleem. Het volledig opladen duurde ongeveer één uur en dat is vergeleken met de batterijduur zeer respectabel.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een kwaliteits fitness smartwatch en geen absurde bedragen wilt uitgeven dan is de Huami Amazfit Pace zeker een optie maar er zijn wel een paar tekortkomingen aanwezig. De aanwezige functies kun je ook op de meeste instap niveau smartwatches vinden, de precisie van die metingen valt te betwijfelen, maar de beginner smartwatches zijn wel een stuk goedkoper. Als er meer integratie aanwezig was met een smartphone zodat de horloge ook meer geschikt zou zijn voor dagelijks gebruik dan was het een ander verhaal geweest maar helaas mist dat op de Amazfit.

Inhoud van de verpakking:

  • Huami Amazfit Pace
  • Oplaaddock met Micro USB input
  • USB naar Micro USB kabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *