Reviews

Visuo Siluroid (Review)

Pluspunten

  • Goedkoop en beginner vriendelijk
  • Duidelijke uitleg in de user manual
  • Erg licht en makkelijk om in een rugzak mee te nemen
  • Extra propellers zijn aanwezig voor de zekerheid

Minpunten

  • Batterij is erg klein en geeft niet meer dan 10 minuten vliegtijd
  • Knoppen op de controller voelen onhandig en goedkoop aan
  • De range is een beetje weinig, rond de 30-40 meter

Beoordeling

Batterij ( 5.5 )

Gebruiksvriendelijkheid ( 7.5 )

Camera ( 4.0 )

Bereik ( 6.0 )

Applicatie ondersteuning ( 7.0 )

Design ( 8.0 )

Eindoordeel

6,3

De Visuo Siluroid is gemaakt voor first-timers, mensen die het willen leren of het gewoon leuk vinden om een drone te besturen. En dat is wat de Visuo Siluroid ook doet, een beetje als leren fietsen met zijwieltjes. De Visuo Siluroid is geen drone om prachtige cinematische beelden mee te schieten of te racen maar juist om te leren hoe het voelt om een drone te besturen.

Introductie

“Dadelijk vliegen we tegen een auto aan of misschien wel een huis?”, “Wat moet ik doen als hij start?”, “Hoe stop ik de drone wanneer er iets fout gaat?”. Allemaal vragen die ons door het hoofd spookte als first-time drone vliegers. Op het eerste oog lijkt het wat intimiderend om een vliegend object te besturen met een controller of smartphone maar wanneer je gewoon in het diepe duikt valt dit enorm mee. De Visuo Siluroid is een drone voor starters en daarom kost hij ook maar een kleine €50.

Design en Bouw

Voor degene die bekend zijn met de drone markt hebben het al gezien, de Visuo Siluroid lijkt enorm veel op de duurdere DJI Mavic Pro. Het is een kleine drone die wanneer ingeklapt niet veel groter is dan je hand. De bouwkwaliteit is goed, er wordt gebruik gemaakt van een sterk plastic om de balans tussen gewicht en sterkte te optimaliseren. Voor degene die voor het allereerst een drone besturen zitten er ook bumpers bij die je in de drone kunt steken om ervoor te zorgen dat de propellers niet kapot gaan wanneer je toch een duikvlucht maakt.

De drone is compleet zwart op wat strepen en de merknaam na, dit zorgt ervoor dat de drone een ruig en krachtig gevoel krijgt. Een nadeel hiervan is dat het soms moeilijk kan zijn om de drone te spotten wanneer hij op een afstandje vliegt, dus wij raden aan om de app te installeren zodat je het live beeld kunt bekijken. Tijdens de nacht wordt het makkelijker om de drone te spotten omdat aan alle uiteinden van de armen een Led zit die groen en rood branden en aan de voorkant zitten twee extra Led’s om je een indicatie te geven wanneer de drone naar je toe vliegt.

De batterij van de drone zit aan de onderzijde en deze kun je er makkelijk uitschuiven om aan de lader te leggen. Ook heb je een SD-kaart slot aan de onderkant, zo kun je beelden die de drone maakt opslaan op de SD-kaart om ze later op een computer te bekijken.

Camera

De camera op de Visuo Siluroid is een 3MP camera en filmt met een resolutie van 720p en een framerate van 20fps. Niet de beste specificaties voor een iemand die opzoek is om mooie beelden te schieten maar dat is ook niet perse waarvoor deze drone is gemaakt. De app ondersteunt de functie om beeld op te nemen. Maar alleen wanneer je gebruik maakt van een SD-Kaart worden de beelden in 720p opgenomen.

Nu zijn er mensen die hun Visuo Siluroid aanpassen en er een betere camera opzetten om toch mooie beelden te schieten, dit is een oplossing voor degene die goed zijn met dit soort techniek maar het wordt aangeraden om gewoon een drone te kopen die beschikt over een goede camera.

Besturing

De controller die je bij de Visuo Siluroid krijgt lijkt enorm veel op een controller van een Xbox One, gelukkig zijn wij ervaren met het gebruik van zo’n controller dus het voelde meteen aan als thuis. De controller lijkt dan wel op die van een Xbox One, maar het is een hele goedkope versie daarvan. Sommige knoppen voelen een beetje onhandig en goedkoop aan, de sticks daarentegen zijn lekker soepel en voelen goed aan. In het midden van de controller heb je een uitklapbare houder om je smartphone in te zetten, zo kun je op een live beeld bekijken waar de drone vliegt.

De twee bumpers op de controller bieden de opties om je snelheid te verhogen, zo heb je een 25% snelheid voor beginners en een 50% en 100% voor degene die zich al meer thuis voelen. Op de rechter bumper zit een optie genaamd “Flip”, hiermee kun je de drone een front-, backflip of barrel roll laten doen door de knop in te drukken en met de rechter stick een kant op te duwen. De rest van de knoppen worden uitgelegd in de user manual, voor de beginners raden we het aan om deze even door te lezen.

De XSW UFO APP biedt de mogelijkheid om de drone te besturen met je smartphone, zo kun je altijd en overal je gang gaan. Wij raden je wel aan om de drone te besturen met de controller wanneer de mogelijkheid daar is, de app is namelijk niet de makkelijkste en precieze manier om de Visuo Siluroid te besturen en kun je dus makkelijker een crash veroorzaken.

Eerste vlucht

Onze eerste vlucht ging redelijk soepel, op een moment na toen de drone vermoedelijk verbinding verloor met de controller op een afstand van 60-70 meter en naar beneden kwam. De drone besloot daarna weer aan te gaan maar omdat hij nergens te spotten was werd het een beetje moeilijk om te beslissen of we nu naar voor- achter, links of rechts moesten. Uiteindelijk bleek de drone zichzelf geparkeerd te hebben in een hekje van ijzerdraad maar de bumpers hebben ervoor gezorgt dat er geen schade aan de propellers was. Als je voor het eerst met een drone gaat vliegen zorg dan dat er geen wind staat en dat je op een groot open veld staat zoals een weiland of voetbalveld.

Wanneer je langer dan 8-10 minuten wilt vliegen raden we je aan om een extra batterij aan te schaffen, de batterij die in de verpakking wordt meegeleverd is een kleine 3.7v batterij wat betekent dat je er niet heel lang mee kunt vliegen. Tevens krijg je ook een USB oplaad kabel bij de verpakking, deze kun je aansluiten op je computer of via een adapter in het stopcontact.
Conclusie

De Visuo Siluroid is gemaakt voor first-timers, mensen die het willen leren of het gewoon leuk vinden om een drone te besturen. En dat is wat de Visuo Siluroid ook doet, een beetje als leren fietsen met zijwieltjes. De Visuo Siluroid is geen drone om prachtige cinematische beelden mee te schieten of te racen maar juist om te leren hoe het voelt om een drone te besturen. Dus ben je opzoek naar een beginnende drone om het te leren is de Visuo Siluroid een absolute aanrader.

 

Inhoud van de verpakking
Visuo Siluroid / XS809HW
– Controller (gebruikt 3x AA batterijen)
– 900mAh drone batterij
– USB oplaad kabel
– 4x reserve propellers
– 4x propeller bumpers
– Schroevendraaier
– User manual in het Engels