Reviews

Teclast M20 (Review)

Pluspunten

  • Krachtige tablet voor zijn prijsklasse
  • Het beeldscherm heeft een zeer hoge resolutie en voor de prijscategorie waar deze tablet zich in bevind is dat een enorm pluspunt
  • Fantastisch batterijleven

Minpunten

  • De camera is oké, niets speciaals maar opnieuw is het goed voor deze prijsklasse
  • Er misten een aantal dingen in de verpakking; zo was er geen adapter voor in het stopcontact en geen sim-tool.
  • De resolutie van het scherm is op en top maar de helderheid valt een tikkeltje tegen

Beoordeling

Batterij ( 8.5 )

Display ( 8.0 )

Camera ( 6.0 )

Prestaties ( 7.0 )

Software ( 8.0 )

Design ( 6.0 )

Eindoordeel

7,3

Voor de prijsklasse is deze tablet een hele goede keuze, vooral de kwaliteit van de display is fantastisch. Het maken van foto’s is absoluut niet iets om te vermijden maar je kunt geen topkwaliteit verwachten. De overige specificaties zijn ook heel goed en zullen zorgen dat je een prettige ervaring hebt met de Teclast M20!

Introductie

De Teclast M20 is een krachtige tablet voor een zacht prijsje, de specificaties zien er goed uit op papier maar is dat ook zo in de praktijk? Je leest het in onze review van de Teclast M20.

Krachtpatser voor een kleine prijs

Laten we beginnen bij de bouw, de M20 zit allround goed in elkaar. Geen buigzame onderdelen of krakende geluiden dus geen reden om je zorgen te maken. De behuizing is gemaakt van een hard en sterk plastic met een premium uiterlijk. Bij de tablet krijg je ook een voorgeplaatste screen protector, altijd handig voor de mensen onder ons die een tikkeltje onhandig zijn.

Als het gaat om de specificaties heeft de M20 veel te bieden. Zo ondersteund de tablet Dual-sim met 4G mogelijkheid, GPS en zelfs extra ruimte voor een MicroSD kaart, je kunt er dus ook lekker mee telefoneren. De scherpe 2K display laat het beste zien van je favoriete series en films. De kleuren, helderheid en verzadigdheid kunnen ook geheel aangepast worden met Miravision zodat je voor jezelf de ultieme ervaring kunt creëren.

De batterijcapaciteit verraste ons aangenaam, het ligt er natuurlijk aan wat voor apps je draait en hoe lang je gebruik maakt van de tablet aan een stuk maar de batterij houdt zich goed staande. Inmiddels wordt de tablet in gebruik genomen als muziekspeler voor het gehele kantoor en dit is al een aantal dagen zonder hem maar één keer aan de oplader te leggen.

Camera

Om het even samen te vatten, de camera valt een beetje tegen, de kwaliteit is acceptabel maar that’s it. Natuurlijk kunnen we geen top-of-the-line kwaliteit verwachten van een tablet in deze prijsklasse en daar nemen we genoegen mee maar om de troon te pakken in deze prijsklasse is een goede camera een must. Hieronder zie je een paar voorbeelden:

Software

Het standaard stuurprogramma is Android 8.0, gelukkig zonder enige bloatware (hallelujah). We betwijfelen of de tablet ooit een update zal krijgen naar Android 9.0 maar dat is eigenlijk ook niet nodig aangezien Android 8.0 nog niet heel oud is en wij zijn ook nog geen problemen met de software tegengekomen. De snelheid van het systeem is heel goed maar tijdens veel multitasken, denk aan het gebruik van multi-window zul je merken dat de tablet wat langzamer wordt. Toch zorgt de 4GB aan RAM ervoor dat het verschil maar heel minimaal is.

Conclusie

Voor de prijsklasse is deze tablet een hele goede keuze, vooral de kwaliteit van de display is fantastisch. Het maken van foto’s is absoluut niet iets om te vermijden maar je kunt geen topkwaliteit verwachten. De overige specificaties zijn ook heel goed en zullen zorgen dat je een prettige ervaring hebt met de Teclast M20!

Inhoud van de verpakking:
– Teclast M20
– Mini USB kabel
– User manual