Reviews

Samsung Galaxy S10 Review, is de S10 het tienjarig jubileum waard?

Pluspunten

  • Een waardig toestel voor het tienjarige jubileum
  • Al lijkt het er niet op de nieuwe reeks van Galaxy toestellen hebben aardige upgrades ontvangen, niet alleen op het gebied van hardware maar ook software
  • Opnieuw weet Samsung ons weg te blazen met hun display technologie, er is natuurlijk een reden waarom concurrenten gebruik maken van Samsung panelen.
  • Ook de camera op de nieuwe S10 reeks is fantastisch, een tikkeltje "much" met 3 lenzen op de achterkant maar het resultaat zijn prachtig mooie foto's

Minpunten

  • De nieuwe Galaxy reeks bestaat uit 3 toestellen met de duurste versie de S10+, die heeft een prijskaartje van €1.599,00. Dat is best wel wat om eerlijk te zijn...

Beoordeling

Batterij ( 8.0 )

Display ( 9.5 )

Camera ( 9.5 )

Prestaties ( 9.0 )

Software ( 8.0 )

Design ( 9.0 )

Eindoordeel

8,9

De Galaxy S10 is een rechtvaardig toestel voor het tienjarige jubileum van de Galaxy serie. Al ziet het exterieur er niet anders uit op de ingebouwde selfie camera na zijn er toch een aantal upgrades aanwezig; display, camera setup, chipset en batterijvermogen om er een paar te noemen. Van deze features zul jij vast en zeker genieten maar van de Wireless PowerShare zullen je vrienden meer genieten. Tegenover al deze interessante functies staat om eerlijk te zijn een vrij intimiderend prijskaartje, wij zien zelf dat de vlaggenschepen van tegenwoordig steeds duurder worden en dat er ook meer alternatieven op de markt komen. Voor degene die de ruimte heeft in de bank om een van de S10 versies aan te schaffen maakt zeker een goede keuze. Lees de volledige Samsung Galaxy S10 Review hieronder.

Samsung Galaxy S10 Review

De Samsung Galaxy S10 is een passend toestel voor het inmiddels 10 jarig jubileum van de Galaxy lijn. De meest opvallende aanpassing is het display en het gebruik van een “in screen selfie camera”, hiermee wordt de display ook groter en dat zorgt voor meer genot van de prachtige Samsung Galaxy S10.

Design

Je zult niet verrast worden door het design van de Samsung Galaxy S10, het kenmerkende ontwerp van de Galaxy reeks is bij de S10 ook doorgetrokken maar hier en daar zul je een paar verbeterde elementen terugvinden. Het dunne aluminium frame zit gesandwiched tussen tussen het sterke glas, met de kleuropties Flamingo Pink, Prism Black, Prism Blue, Prism White, Canary Yellow en Prism Green, genoeg keuze om de S10 te stylen zoals jij dat graag ziet.De triple lens camera setup op de achterkant van het toestel steekt gelukkig maar minimaal uit, over het algemeen is de achterkant van de S10 heel clean qua uitstraling met minimale poespas aangezien ook de vingerafdrukscanner in het scherm zit.

Een nieuw feature is het Wireless PowerShare, hiermee kun je andere toestellen en ook de nieuwe Galaxy Buds opladen door een toestel tegen de achterkant van de S10 aan te houden. Gelukkig werkt het PowerShare feature niet wanneer het toestel onder de 30% batterijlading zit.

Een klassieker waar wij persoonlijk enorm blij van worden is de koptelefoonaansluiting die je op de S10 vind.

Sim-stunt.nl Samsung Galaxy S10 Review design   

Display

“Samsung schermen zijn zo goed, zelfs onze concurrenten maken er gebruik van” was de uitspraak van Samsung’s brand manager. In feite, de 6.1 Inch AMOLED display in de Samsung Galaxy S10 ziet er beter uit dan elk ander scherm die ze aan concurrenten verkopen. De elegante curved randen, fantastische helderheid en HDR10+ ondersteuning zorgen voor de absoluut beste display ervaring van het moment.

De notch; some love it, some hate it maar Samsung heeft het links laten liggen. Zij hebben namelijk gebruik gemaakt van een alternatief die wij ook al tegenkwamen op de Honor view 20 waarbij de selfie camera “in het scherm zit”. Het is tevens wel een dilemma, het is een goede oplossing maar kan afleidend zijn, daarentegen zul je er na een tijd vast aan wennen. Deze oplossing heeft er wel voor gezorgt dat de omvang van het scherm groter is geworden maar het gehele toestel geen baksteen formaat krijgt.

Software en Hardware

De nieuwe Galaxy toestellen runnen de laatste Android 9.0 met uiteraard een custom skin van Samsung eroverheen genaamd ‘One UI’. De laatste ‘Pie’ update van de S9 en Note 9 maakte al kennis met de One UI. Dat gezegd de UI zit goed in elkaar maar de iconen zijn een tikkeltje kinderachtig. De notification bar zorgt ervoor dat de ingebouwde selfie camera wat meer opvalt maar het voelt alsof de camera ook echt bij het toestel hoort.

Sim-stunt.nl Samsung Galaxy S10 Review AI optimizer

De S10 familie wordt aangedreven door de Snapdragon 855 chipset of Samsung’s eigen Exynos 9820 maar dat ligt aan welk deel van de wereld je het toestel aanschaft. In het verleden is het performance verschil tussen de twee chipsets minimaal geweest met af en toe een voordeel voor de een of ander, je zult er zelf in ieder geval niets van merken tijdens gebruik.

De RAM start vanaf 6GB bij de S10e en gaat tot zijn top in de S10+ met maarliefst 12 GB aan werkgeheugen.

Batterijduur

Onder de upgrades van de S10 valt ook de capaciteit van de batterij, van de 3000 mAh die de S9 gebruikt naar 3400mAh van de S10. Samsung claimt dat de batterij één hele dag of zelfs langer meegaat terwijl de display groter is geworden.

Camera

De triple lens setup op de achterkant met onder andere 12MP standaard lens, 12MP zoomlens en een 16MP ultra-wide lens zorgen ervoor dat je vanuit iedere hoek prachtige foto’s kunt schieten. De detail in foto’s is waanzinnig en de ‘Scene optimizer AI’ is een handige ondersteuning voor non-camera freaks die toch mooie plaatjes willen schieten.

Aan de voorkant vind je een single 10MP camera, als je voor de S10 Plus kiest krijg je nog een extra 8MP lens aan de voorkant die voor diepte in portretfoto’s zorgt.

Aan de kant van de video heeft de software een upgrade gekregen, de mogelijkheid om in HRD10+ te schieten is namelijk aanwezig evenals digital video stabilisatie, dit zorgt ervoor dat al jouw Ultra HD videos er zo soepel als boter uitzien.

Sim-stunt.nl Samsung Galaxy S10 Review

Conclusie Samsung Galaxy S10 Review

De Samsung Galaxy S10 is een rechtvaardig toestel voor het tienjarige jubileum van de Galaxy serie. Al ziet het exterieur er niet anders uit op de ingebouwde selfie camera na zijn er toch een aantal upgrades aanwezig; display, camera setup, chipset en batterijvermogen om er een paar te noemen. Van deze features zul jij vast en zeker genieten maar van de Wireless PowerShare zullen je vrienden meer genieten. Tegenover al deze interessante functies staat om eerlijk te zijn een vrij intimiderend prijskaartje, wij zien zelf dat de vlaggenschepen van tegenwoordig steeds duurder worden en dat er ook meer alternatieven op de markt komen. Voor degene die de ruimte heeft in de bank om een van de Samsung Galaxy S10 versies aan te schaffen maakt zeker een goede keuze. 

Naast de Samsung Galaxy S10 Review hebben wij ook een Samsung Galaxy S9 Review op onze website staan.