Pluspunten
Minpunten
Beoordeling
Batterij ( 9.0 )
Display ( 9.5 )
Camera ( 7.5 )
Prestaties ( 8.5 )
Software ( 8.5 )
Design ( 9.0 )
Eindoordeel
8,6
De OnePlus 7 Pro heeft een aantal fantastische specificaties waaronder zijn all-screen display met 90Hz refresh rate die voor enorm soepele beeld ervaring zorgt. Ook al loopt de camera iets achter op zijn concurrentie zijn er toch een aantal features die je wel krijgt van OnePlus die andere grotere merken je niet aanbieden. Zijn performance is ongekend en in combinatie met het soepele scherm en de snelheid van het geheugen zul je het gevoel krijgen dat dit de snelste smartphone ooit is en dat voor een stuk minder in prijs vergeleken met de nieuwe Galaxy reeks.
OnePlus 7 Pro
Sinds de start van de OnePlus smartphones heeft het bedrijf altijd in de schaduw van de grotere merken geleefd maar de laatste jaren laat OnePlus zien waarom zij in het rijtje van flagship smartphones horen. De filosofie van; de beste kwaliteit voor de meest aantrekkelijke prijs is iets wat OnePlus sinds haar start niet uit het oog heeft verloren.
Design
Het ontwerp van de OnePlus 7 Pro doet veel af van de Samsung S10+, zijn afgeronde randen, dunne bezel naast het scherm en glazen body. Het verschil tussen de meer elite Galaxy lijn is dat er geen selfie camera is die ruimte inneemt van het prachtige display. Dit betekent dus genieten van een “all-screen” smartphone.
De OnePlus 7 Pro heeft een aantal verschillende kleuren beschikbaar gesteld; van Mirror Gray tot de meer spectaculaire Nebula Blue. Inmiddels heeft OnePlus ook een Almond kleur beschikbaar gesteld, genoeg keuze in kleuren dus.
Niet alles van het uiterlijk van de OnePlus 7 Pro lijkt op dat van de Samsung S10+, dat heeft zijn voor- en nadelen. De stil slider aan de rechterkant van de OnePlus 7 Pro (geïnspireerd door dat van de iPhone) is een vrijwel onmisbare functie en we begrijpen niet waarom er maar weinig smartphones zijn die deze functie in bezit hebben. Gelukkig heeft OnePlus er niet voor gekozen om een extra knop onder de volumeknop te plaatsen zoals Samsung dat wel heeft gedaan met de Bixby functie.
Wat mist op de OnePlus 7 Pro is de uitstervende ingebouwde 3.5mm aansluiting, deze is niet meegenomen vanuit de 6T en vanuit een sales standpunt is het begrijpelijk aangezien OnePlus tegenwoordig ook de verbeterde “Bullet Wireless 2” oortjes aanbiedt. Ook is er geen draadloos opladen aanwezig, of dat een plus- of minpunt is dat is aan de gebruikers/fans. Een microSD-Kaart wordt ook niet ondersteund en eveneens is de OnePlus 7 Pro niet “officieel” waterdicht. Het ingebouwde geheugen zal genoeg zijn voor 90% van de gebruikers dus de missende ondersteuning voor uitbreidbaar geheugen zal niet enorm gemist worden.
Display
Dit is een van de grootste verkooppunten van OnePlus zijn paradepaardje, een all-screen ervaring met HDR10+, 90Hz refresh rate en 1440p display zorgt voor een absoluut genot van alles wat wordt getoond op het scherm. Er is geen notch of “hole-punch” selfie camera aanwezig en zo wordt de OnePlus 7 Pro de meest betaalbare all-screen display smartphone voor ons gemiddelde stervelingen.
OnePlus noemt haar nieuwe display ‘Fluid AMOLED’. Het is de enige niet game-focused smartphone op de markt met een refresh rate van 90Hz en dat zorgt voor boter soepele animaties maar ook de ervaring van het bekijken van video’s en het spelen van games is zo veel beter.
Software en Hardware
De OnePlus 7 Pro labelen als een van de snelste smartphones die we ooit hebben mogen gebruiken is verre van een understatement. De tagline ‘Go beyond speed’ is iets waar OnePlus bij zweert.
De oppermachtige Snapdragon 855 chipset is de krachtbron die de OnePlus 7 Pro aanspoort. In combinatie met 12 GB werkgeheugen geniet je van een om eerlijk te zijn iets te uitbundige capaciteit, maar hé, zolang alle applicaties soepel starten en er geen hapering zijn is het goed. Dat gezegd, de meeste gebruikers zullen genoeg hebben aan 8GB RAM.
Het vloeibare koelsysteem zorgt ervoor dat de uitmuntende specificaties niet oververhitten. Naast alle geweldige bovengenoemde specificaties is de OnePlus 7 Pro ook de eerste smartphone met nieuwe UFS 3.0 opslag. Dit betekent snellere schrijf en leessnelheden en deze nieuwe technologie van opslag is 20x sneller dan de gemiddelde externe sd-kaarten.
De lichtgewicht Oxygen OS is als het ware een OnePlus 7 Pro skin die over Android 9.0 Pie runt. Het minimalistische ontwerp en de kleine extra’s waaronder een ingebouwde screen-recorder zorgen ervoor dat het een aantrekkelijk besturingssysteem is en nog beter; OnePlus is vrij rap in het uitrollen van updates voor de software vergeleken met sommige andere fabrikanten.
Batterij
De grote 4000 mAh batterij zorgt voor een volledige dag aan kracht om te genieten van de OnePlus 7 Pro. Zelfs met de nieuwe technische snufjes zoals 90Hz heeft de batterij geen moeite om een hele dag gebruik uit zichzelf te persen. Gedurende de dag waren we niet constant op zoek naar een punt om de OnePlus 7 Pro op te laden maar de Warp Charge 30 is wel een must voor dit toestel.
Met de Warp Charge 30 laadt je de OnePlus 7 Pro op van 0% naar 35% in 15 minuten. Daarna begint de perfomance rustig aan te stagneren en volgt het een normaal patroon zoals de meeste smartphones. Een volle lading vanaf 0% duurt namelijk zo’n 1 uur en 20 minuten.
Camera
De camera is iets waar OnePlus altijd een beetje in achter liep op zijn concurrentie. Maar goed nieuws; de triple-lens set up aan de achterkant van de 7 Pro neemt vergeleken met zijn voorgangers zonder twijfel betere foto’s ook al is het nog steeds geen Huawei P30 Pro of Samsung S10+ kwaliteit.
De 48MP camera met een f/1.6 diafragma neemt de leiding en zorgt voor foto’s met meer textuur, minder schaduw en warmere kleuren. De reden waarom de OnePlus 7 Pro niet bekroond kan worden tot beste smartphone camera is om een aantal redenen; waaronder de kwaliteit of accuraatheid van echte kleuren en noise om te compenseren voor situaties waar weinig licht aanwezig is.
De low-light modus is ook bij de 7 Pro aanwezig maar om echt goed gebruik te maken van deze functie zul je een statief in gebruik moeten nemen. Aangezien de lens langer open blijft staan om meer licht op de sensor te laten vallen kan het voorkomen dat foto’s in deze modus wazig worden wanneer je vanuit de hand schiet. Ook is er een telelens aanwezig samen met een wide-lens maar beide hebben kleine minpunten waardoor ook op dit gebied de OnePlus 7 Pro iets achterloopt op zijn concurrenten.
De camera van de OnePlus 7 Pro is goed maar niet zonder enige compromis. De triple-lens set up biedt variatie waarmee je in de handen van menig amateur fotograaf nog steeds prachtige foto’s kunt schieten.
Conclusie
De OnePlus 7 Pro heeft een aantal fantastische specificaties waaronder zijn all-screen display met 90Hz refresh rate die voor enorm soepele beeld ervaring zorgt. Ook al loopt de camera iets achter op zijn concurrentie zijn er toch een aantal features die je wel krijgt van OnePlus die andere grotere merken je niet aanbieden. Zijn performance is ongekend en in combinatie met het soepele scherm en de snelheid van het geheugen zul je het gevoel krijgen dat dit de snelste smartphone ooit is en dat voor een stuk minder in prijs vergeleken met de nieuwe Galaxy reeks.