Reviews

N0.1 F6 Smartwatch (Review)

Pluspunten

  • De batterijduur is perfect voor een smartwatch en geeft je een gemiddelde 50 uur aan constant gebruik.
  • De functies zijn zeer uitgebreid en het is een must have, vooral als je kijkt naar de prijs.
  • De applicatie voor je smartphone is, gebruiksvriendelijk, wijst zichzelf en ziet er gelikt uit.

Minpunten

  • De horloge is zeer groot en voelde niet enorm comfortabel door het feit dat de band ook wat strakker moest omdat de horloge anders ging draaien om de pols.
  • De fysieke knoppen voelen een beetje knullig en de feedback tijdens het indrukken is niet aanwezig.

Beoordeling

Batterij ( 8.5 )

Display ( 7.5 )

Software ( 8.0 )

Design ( 7.0 )

Comfort ( 5.5 )

Eindoordeel

7,3

De N0.1 F6 Smartwatch is een indrukwekkend staaltje werk vergeleken met de prijs en of je nu een sporter bent of niet met deze smartwatch zul je niet teleurgesteld zijn.

Introductie

Een budget vriendelijke fitness wearable vat wel samen wat de NO.1 F6 allemaal kan en voor hij geschikt is. N0.1 is een minder bekende Chinese fabrikant met een gigantische catalogus aan smartwatch variaties. Waarvan een van de nieuwste modellen de F6 is. Lees meer over deze fitness wearable in onze review….

Design

Het design van de F6 is niets spectaculairs en lijkt vrijwel op dat van de meeste sporthorloges. Het stevige plastic materiaal waar de body van is gemaakt geeft het gevoel dat de horloge wel tegen een stootje kan. Ook is het fijn om te weten dat de horloge waterdicht is en dus kun je die squats ook tijdens douchen uitvoeren, dat noemen we nog eens multitasken. Naast het waterdichte is door het IP68 certificaat de horloge ook stofdicht, shockproof een scratchproof. Dat laatste is niet iets dat je graag uit wilt testen maar laten we hopen dat het daadwerkelijk zo is, voor het geval dat.

De horloge heeft 4 fysieke knoppen aan de zijkanten en 1 touch knop die eruit ziet als een uitklapbaar menu. Aan de achterzijde vind je de magnetische oplader en de hartslag monitor. De hoofd behuizing van de horloge is vrij groot, vooral wanneer je polsen aan de kleine kant zijn en het zit ook om die reden niet heel erg comfortabel. Je bent wel geneigd om de band wat strakker te zetten omdat de horloge best zwaar is en anders rond gaat draaien. Maar dit is voor iedereen anders natuurlijk.

Functies

Er zitten een paar verrassende functies op de F6, functies die zeker van pas komen voor een persoon die op zijn gezondheid let. Zo heb je een ‘Water Reminder’ functie, Slaapmonitor en verschillende populaire sporten die zijn ingebouwd om je calorie verbruik accurater op te meten.

Voor de minder fanatieke sporters onder ons is de F6 ook zeer geschikt met handige functies als ‘Remote Camera’, ‘Call Reminder’, ‘Find Phone’ en meer. Kortom, hij is voor iedereen geschikt.

De F6 kan ook verbonden worden met je smartphone om alle statistieken van je sport avonturen vast te leggen en op te slaan. Zo kun je zien op welke dagen je lekker bezig bent en de dagen dat je schuldig bent aan het missen van je work outs. Maar geen zorgen, it happens to the best of us.

Applicatie

Om je smartwatch te koppelen met je smartphone heb je een app nodig genaamd ‘Fundo’. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als IOS. In de app vind je informatie zoals calorieën verbruikt, kilometers afgelegd, actieve uren, herinneringen en veel meer. De app loopt soepel en hetzelfde geldt voor de verbinding tussen smartphone en horloge. Ook opties omtrent notificaties kunnen uiteraard in de app aangepast worden.

Over de interface van de app is nagedacht, het is gebruiksvriendelijk, wijst zichzelf en is niet outdated zoals je soms tegenkomt.

Batterij

Een batterij is toch een van de belangrijkste kenmerken van een smartwatch. De N0.1 F6 heeft gelukkig voor een smartwatch een indrukwekkende batterij van maarliefst 350 mAh en kan daarom een aardig tijdje mee. Bij een constant gebruik wordt geschat dat de batterij zo’n 50 uur meegaat en op standby een mooie 120 uur. Het opladen duurt ook niet al te lang, dat zal ongeveer 2 uur duren.

Conclusie

De N0.1 F6 Smartwatch is een indrukwekkend staaltje werk vergeleken met de prijs en of je nu een sporter bent of niet met deze smartwatch zul je niet teleurgesteld zijn.

Inhoud van de verpakking:
– N0.1 F6 Smartwatch
– USB oplaadkabel
– User manual