Reviews

Melrose T1 – MP3 Terminator (Review)

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit is goed, zoals geadverteerd word kan je er waarschijnlijk een walnoot mee open slaan
  • Het design ziet er modern uit, vooral met het stijlvolle wit en de metalen accenten

Minpunten

  • Meegeleverde oortjes zijn waardeloos, slecht geluid en zijn niet comfortabel
  • Vertaling en menu is hier en daar een probleem
  • Camera is ver beneden peil

Beoordeling

Batterij ( 8.0 )

Display ( 6.5 )

Camera ( 3.0 )

Prestaties ( 6.5 )

Software ( 7.5 )

Design ( 8.0 )

Eindoordeel

6,5

Als je opzoek bent naar een compacte telefoon waarmee je van plan bent om alleen de essentiële functies te gebruiken is dit misschien wel voor jou maar zelfs dan zijn op bepaalde vlakken de kantjes eraf gelopen.

Introductie

Als je naar de naam van dit toestel kijkt verwacht je dat het bij opstarten een of andere bekende Amerikaanse film quote met een Duits accent naar je roept maar helaas bleek dat niet zo te zijn. Wat wel de waarheid is, is dat het toestel enorm veel op een MP3 speler lijkt. Gelukkig is het niet alleen een MP3 speler maar kun je er ook foto’s mee maken, bellen, muziek luisteren en meer. Owja, op de doos wordt het toestel de MP3 Terminator genoemd maar online refereren mensen naar het toestel als de “T1” dus laten wij dat ook doen.

Design

Zoals in de introductie al bekend werd gemaakt lijkt de T1 enorm veel op een MP3 speler maar de bouwkwaliteit is toch wat steviger. De voor- en achterkant zijn helemaal van glas en dit wordt samengehouden door een metalen zijkant. Het toestel heeft een hele kleine display en het is duidelijk te zien dat de nadruk is gelegd op de grootte van het toestel. Het toestel steekt namelijk maar 1,5 cm boven een ID kaart uit en heel breed is hij ook niet. De Melrose T1 (GearBest.com) heeft geen fysiek toetsenbord, wat betekent dat de knoppen een soort van touchscreen zijn. Het display daarentegen is geen touchscreen. Over het algemeen ziet het toestel er goed en stevig uit omdat het ook geen gebruik maakt van plastic.

De T1 maakt gebruik van een sim-tray aan de zijkant waar je 1 simkaart in kunt stoppen. De optie om een SD-kaart te gebruiken is niet aanwezig, de T1 komt met 32mb geheugen wat genoeg is om 500 contacten en 50 berichten op te slaan. Foto’s opslaan neemt wat meer geheugen in beslag maar ben niet bang dat je teveel foto’s gaat maken met dit toestel aangezien de camera op zijn zachts gezegd treurig is.

Een pluspunt aan de T1 is dat je een koptelefoon of oortjes kunt gebruiken doordat er een 3.5 mm aansluiting aanwezig is. Heel toevallig krijg je ook een zakje waar een setje oortjes in zit, maar wees niet bang om deze meteen weg te gooien want de kwaliteit van het geluid is heel slecht. Lage tonen zijn niet te bekennen en in de hoge tonen hoor je af en toe een beetje ruis.

Hardware & Software

Alhoewel 32mb aan RAM als weinig klinkt en dat is het ook, is het voor de T1 genoeg. De software loopt soepel en de touch knoppen reageren altijd zonder enige hapering. De software is niet beschikbaar in het Nederlands maar wel in het Engels. Wat je vaker ziet bij extreem goedkope toestellen zoals de T1 is dat de vertaling de wensen overlaat. De meeste opties in het menu zijn duidelijk maar bij sommige is het moeilijk te begrijpen wat een optie nu doet omdat de vertaling nergens op slaat. Het is een beetje het equivalent van “Hoeveel is 1 + 1?” en dat iemand dan antwoord met “Ja”. Als je het toestel wat langer gebruikt zul je uiteraard bekend raken met de functies maar in het begin is het nog een beetje verwarrend.

De T1 maakt gebruik van een micro-usb kabel die meegeleverd zit in de doos maar ook hier zoals bij andere goedkope telefoons moet je in het bezit zijn van een usb adapter die je in het stopcontact kunt stoppen. Je kunt het toestel altijd nog aan een PC of laptop leggen maar dan duurt het opladen wat langer.

De batterij in de Melrose T1 is met zijn 650 mAh hetzelfde als het toestel zelf, klein. Maar juist daarom is het een goede combinatie, een toestel zo klein als de T1 heeft geen grote batterij nodig. Op het internet stond dat de batterij goed is voor 4 dagen in de stand-by modus. Of dit helemaal waar is weten we niet zeker maar na 10 minuten door het menu gaan en verschillende functies openen met een volledig opgeladen toestel konden we na die 10 minuten het toestel ook weer 5 minuten aan de lader leggen voordat hij weer volledig opgeladen was.

Camera

Met een camera die minder dan 1 MP bevat is dit het soort camera waar je een foto van een schotel aan een touwtje kunt maken en kunt claimen dat je een UFO hebt gezien. De kwaliteit van de foto’s is op zijn best een miezerige 240p en dus niet iets waarmee je foto’s wilt maken. Dus zoals eerder al vermeld werd hoef je je geen zorgen te maken dat het geheugen van de T1 gevuld wordt met plaatjes van de ondergaande zon. De optie om video’s te schieten zijn we niet tegengekomen maar dat is ook geen functie die je zult missen op dit toestel.

Conclusie

Als je opzoek bent naar een compacte telefoon waarmee je van plan bent om alleen de essentiële functies te gebruiken is dit misschien wel voor jou maar zelfs dan zijn op bepaalde vlakken de kantjes eraf gelopen. Het feit dat dit toestel je alsnog 36 euro erop achteruit zet is wel heel erg. De bouwkwaliteit is prima maar de rest is totaal niet indrukwekkend.