Nieuws, Reviews

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro verschillen & overeenkomsten

De iPhone 11 en de iPhone 11 Pro zijn twee van Apple’s nieuwste telefoons. Op het eerste gezicht lijken de modellen erg op elkaar. Toch zijn er ook veel verschillen. Om het voor jou makkelijk te maken vind je hieronder de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro:

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

In september 2019 lanceerde Apple drie nieuwe iPhones: de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Waarin die drie telefoons van elkaar verschillen? Kortgezegd is de iPhone 11 het ‘instapmodel’, met mooie features en verbeterde software. De 11 Pro is de luxere versie, gemaakt van nóg beter materiaal. De 11 Pro Max is nagenoeg hetzelfde als de 11 Pro, maar dan een slag groter.

iPhone 11 en iPhone 11 Pro overeenkomsten

Camera
We beginnen bij de camera van de telefoons. Want dit is waar Apple zichzelf écht mee heeft overtroffen. Beide toestellen hebben een nachtmodus, waarmee je ook duidelijke foto’s maakt als je ‘s avonds in de kroeg staat. Ook kun je met beide telefoons filmen in 4K. Daarmee maak je heldere video’s die van topkwaliteit zijn.

Selfies? In 12 megapixel graag! Met beide toestellen maak je haarscherpe beelden van jezelf. Nog een extraatje dat Apple erin gooit zijn de slofies. Dat zijn videoselfies met een slowmotioneffect.

Chip
Beide telefoons zijn bewapend met de nieuwe A13 Bionic Chip. Deze chip maakt je iPhone 11 of 11 Pro tot wel 20% sneller en 40% energiezuiniger dan elke eerdere iPhone. Hoe je dat merkt? Doordat je je apps lang kunt gebruiken, snel tussen apps schakelt en soepel tussen verschillende bestanden switcht.

Waterdichtheid
De iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) zijn waterdicht en kunnen een half uur onder water blijven. De 11 tot twee meter en de 11 Pro zelfs tot vier meter. Let op: deze IP-certificering geldt alleen voor kraanwater. Een plons in het bad of wasbak is dus geen probleem. Met zee- en zwembadwater help je je iPhone om zeep, let hier dus op wanneer je op vakantie bent.

Draadloos opladen
Draadloos opladen? Voor de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro heb je geen snoertje meer nodig. Je hoeft je telefoon maar op een oplaad-dock te leggen en hij begint al op te laden.

iPhone 11 en iPhone 11 Pro verschillen

Camera
Waarin de telefoons verschillen? Inzoomen! Wil je van vanuit je raam op de derde verdieping een foto maken van iemand op straat? Dan is je beeld het scherpst op de iPhone 11 Pro. Hierop kun je wel tien keer digitaal inzoomen zonder in te leveren op beeldkwaliteit. Op de iPhone 11 ‘slechts’ vijf keer.

Ook zie je verschil in het aantal cameralenzen en het aantal megapixels waarmee je foto’s kunt maken. Zo heeft de iPhone 11 twee 12-megapixelcamera’s aan de achterkant en de 11 Pro drie. Allebei zijn ze voorzien van een ultragroothoeklens. Wat je daar onder andere mee kunt? Nou, heel, HEEL veel mensen op de foto krijgen. Denk aan je voetbalteam, plus aanhang, plus huisdieren. En natuurlijk een heel hoog gebouw, of een mooi groot landschap.

Opslaggeheugen
De iPhone 11 heeft een opslaggeheugen van 64, 128 of 256GB. De iPhone 11 Pro heeft 64GB, 256GB of zelfs 512GB. Check hieronder om erachter te komen hoeveel opslaggeheugen jij nodig hebt:

Tot 15.000 foto’s opslaan op je telefoon, of maximaal 12 uur video’s bewaren? Dat kun je met 64GB.
● Nét wat meer video’s bewaren en ook veel apps downloaden? Met 128GB kan dat makkelijk.
● Onbeperkt foto’s en 4K-video’s opslaan, maar ook Netflix-films en series offline op je telefoon bewaren? Daarvoor heb je 256Gb nodig.
● Meer, meer, méér van dat alles? Onbeperkt video’s, apps, foto’s en een films waarmee je je heen- én terugvlucht naar Australië uitzingt? Kies dan voor 512GB.

Accuduur
Ook de batterij verschilt. De iPhone 11 heeft 3110mAh en de 11 Pro 3190mAh. Wat dat betekent voor jou? Dat beide telefoons prima een dag meegaan, zolang je niet urenlang video’s streamt. Die van de 11 Pro is een ietsepietsie groter en gaat dus iets langer mee. Ook komt dit toestel met een snellader, waardoor je heel snel kunt opladen.

Design
Werp je een snelle blik op de iPhone 11 en iPhone 11 Pro, dan lijken ze sprekend op elkaar. Maar wie langer naar ze kijkt, ziet wel degelijk verschillen tussen de twee. Zo heeft de iPhone 11 iets dikkere schermranden. Ook zijn de zijkanten net wat anders: deze zijn van sterk aluminium waardoor de telefoon er wat robuuster uitziet. De 11 Pro oogt nét wat chiquer, vanwege de gepolijste zijkanten van roestvrijstaal.

Aan de achterkant zijn de verschillende duidelijker aanwezig. Zo heeft de iPhone 11 een glazen achterkant met glimmende afwerking en twee camera’s. De 11 Pro heeft daarentegen een matglazen achterkant en drie camera’s.

Kleuren
Tegenwoordig is je telefoon niet zwart omdat die toevallig alleen in zwart werd geleverd. Nee, vandaag de dag kies je de kleur die écht bij jou past. En dat begrijpt Apple. Zo komt de iPhone 11 in White, Black, Green, Purple, Red en Yellow. De iPhone 11 Pro komt in de spannende kleuren Space Grey, Silver, Gold en Midnight Green. Welke kleur kies jij?

Scherm
Leg je de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro naast elkaar, dan merk je qua scherm verschil in kleurkwaliteit. Ook als je in de zon je telefoon wilt gebruiken of als je vanuit verschillende hoeken naar je scherm wilt kijken. Dankzij de OLED-schermtechnologie is de iPhone 11 Pro duidelijk een betere keuze als je waarde hecht aan een scherm van de buitencategorie.

De iPhone 11 geeft met zijn LCD-scherm prima beelden en kleuren weer. Maar wil je rekenen op prachtige zwarttinten, felle kleurweergave en een groot kleurencontrast? Dan komt de 11 Pro beter uit de kast.

Weet jij al welk toestel jouw voorkeur heeft? Ga je voor de iPhone 11 of de iPhone 11 Pro (Max)?

Dit is een samenwerking.