Nieuws

Wat te doen met een oude tablet?

Heb je pasgeleden een nieuwe tablet aangeschaft en weet je niet wat je nu met het verouderde model moet doen? Of heb je al tijden een oude tablet liggen die stof ligt te happen in de kast? Zonde! Er zijn genoeg andere dingen die je kunt doen met je oude tablet. Hieronder geven we je een aantal handige tips om je oude tablet voor een ander doeleinde te gebruiken of om deze eindelijk eens weg te doen. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Oude tablet: wat moet je ermee?

Als je gaat bepalen wat je nog kunt doen met je oude tablet is het allereerst van belang om te weten wat de toestand van de tablet is. Als deze kapot is, dan is het mogelijk om deze nog te laten repareren. Er zijn namelijk nog een tal van mogelijkheden om je oude tablet weer een nieuw leven te geven. Wil je deze echter niet meer gebruiken, dan kun je de tablet beter naar het elektronisch afval van de milieustraat brengen.

Breng de tablet naar het elektronisch afval

Als je een oude tablet hebt die niet meer goed werkt, dan heb je in het kort twee opties: repareren of recyclen. Het repareren van een tablet is vaak een lastige klus, waardoor je snel bent aangewezen op een gespecialiseerd bedrijf. Vind je de kosten voor een reparatie te hoog, dan kun je je oude tablet recyclen. Het is belangrijk dat je deze niet zomaar weggooit, aangezien er een hoop schadelijke stoffen voor het milieu inzitten. Zorg er daarom voor dat je de tablet naar een juist inleverpunt brengt om te laten recyclen. Zo kun je deze bijvoorbeeld naar de milieustraat brengen of naar bepaalde winkels die inzamelpunten hebben voor kleine elektrische apparaten.

Verkopen op marktplaats of op verschillende opkoopsites

Als je tablet nog goed werkt, dan kun je deze onder andere verkopen. Dit bespaart namelijk grondstoffen en energie voor de productie van een nieuwe tablet. Daarnaast voorkomt het afval, waardoor je goed bezig bent voor het milieu. Ook kun je er natuurlijk iemand anders blij mee maken! Er zijn een aantal mogelijkheden om je oude tablet te verkopen. Zo kun je deze bijvoorbeeld aanbieden op een tweedehands website zoals marktplaats.nl of tweakers.net. Ook zijn er verschillende opkoopsites actief waar je je tablet heen kunt sturen voor een mooi prijsje.

Geef de tablet weg

Wil je geen gel voor de tablet vangen, maar is deze nog in goede staat? Dan kun je deze ook weggeven. Lever de tablet bijvoorbeeld in bij een kringloopwinkel of aan familie of vrienden die er een willen. Zo wordt je tablet toch nog goed gebruikt!

Andere mogelijkheden

Als je tablet thuis stof ligt te happen, maar je er eigenlijk geen nut meer voor hebt, dan zijn er een aantal tips om je tablet een tweede leven te geven. Zo kun je deze bijvoorbeeld gebruiken als een digitale wekker door deze in een houder te bouwen. Daarnaast kun je de oude tablet ook aan een muur hangen en hem gebruiken als klok of schilderij. Er zijn verschillende apps beschikbaar om deze functies optimaal te benutten.