Nieuws

Voor het eerst meer simvrije telefoons verkocht

Uit cijfers van het onderzoeksbureau GfK blijkt, dat er voor het eerst in Nederland meer simvrije telefoons verkocht zijn verkocht dan telefoons met een abonnement.

Uit dat onderzoek blijkt, dat er in december 2014 van alle verkochte mobiele telefoons ruim 56% simvrije telefoons waren. Een simvrije telefoon is een telefoon zonder abonnement en ook zonder simkaart.

Telefoons met abonnement zijn minder populair geworden en de verkoop daarvan is dan ook flink gedaald. In december was het aantal telefoons met abonnement nog maar slechts 33% van de totale verkoop van mobiele telefoons. Het aandeel prepaid telefoons kwam in december uit op 11%.

Volgens onderzoeksbureau GfK is er sprake van een nieuw record voor de verkoop van simvrije telefoons. Sim vrije telefoons zijn daardoor voor het eerst marktleider in Nederland.

Aandeel simvrije telefoons blijft stijgen

Over heel 2014 gemeten komt het aandeel simvrije mobiele telefoons ook net boven de traditionele telefoons met abonnement. Het aandeel simvrije telefoons in heel 2014 was 47%, voor telefoons met abonnement was dat 42% en voor prepaid telefoons 11%. Door de opkomst van simvrij blijkt met name de verkoop van prepaid aan verkoop in te leveren.

Uit de cijfers van het onderzoek blijkt tevens dat in het vierde kwartaal van 2014 in totaal 85% van alle verkochte mobiele telefoon een smartphone was. Dat betekent dat het aandeel feature phone, ofwel telefoons zonder geavanceerde mogelijkheden en zonder internetverbinding, nog altijd 15% van het totaal is. In 2013 was het aandeel feature phones nog zo’n 21% van de totale markt.

Smartphone steeds goedkoper

Eén van de belangrijkste redenen voor het steeds populairder worden van simvrije telefoons is ongetwijfeld het feit dat smartphones steeds minder duur worden. Daardoor wordt het voor de consument steeds interessanter om een losse telefoon te kopen.