Nieuws

De vele voordelen van een (digitaal) proefabonnement op de krant

We leven in een moderne wereld waarin het internet een steeds grotere plek inneemt. Een traditioneel abonnement op de krant lijkt op zijn retour. Of toch niet? Er zijn namelijk een aantal alternatieven waardoor de krant toch kan blijven bestaan. Zo is het inmiddels mogelijk om een digitaal abonnement te nemen op een krant zoals het Algemeen Dagblad.

Meteen op de hoogte van het laatste nieuws

Tegenwoordig willen we meteen op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Een traditionele krant is wat dat betreft niet heel praktisch. Het is namelijk niet in staat om nieuws van een paar minuten geleden weer te geven. De digitale variant is daarentegen meteen up-to-date. Je kunt het zelf uitproberen met een proefabonnement op het AD. Deze populaire krant is zowel op papier als in een digitale variant beschikbaar. Beslis zelf op welke manier jij graag het nieuws wilt lezen.

Het Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad is een dagelijkse krant die al sinds 1946 op de deurmat van duizenden Nederlanders valt. In de afgelopen zeventig jaar is er ontzettend veel veranderd. Met name het internet heeft de afgelopen 15 jaar een revolutie in krantenland teweeg gebracht. Zo verliest het AD net als veel andere kranten steeds meer traditionele lezers. Zij verruilen het traditionele abonnement op de krant steeds vaker voor een digitale variant. Sterker nog, in 2016 daalde het aantal papieren abonnementen van het AD met maar liefst 19000.

Voordeel van een proefabonnement op de krant

De Nederlandse kranten spelen in op de grote veranderingen, waaronder Algemeen Dagblad. Het voordeel van een proefabonnement is dat je  de krant een paar weken kunt uitproberen. Als het niet bevalt stop je er na een tijdje gewoon weer mee. De digitale krant heeft als voordeel dat je het overal kunt lezen. Je kunt de krant gewoon lezen op je mobiel. Het maakt totaal niet uit of je in het vliegtuig zit, reist met de trein of gewoon thuis bent. Natuurlijk kun je een gewone krant ook meenemen in het openbaar vervoer. Helaas is het soms best een gedoe om deze op te vouwen en op te bergen. En het is balen wanneer je de krant per ongeluk vergeet. Met een digitaal abonnement heb je hier gelukkig geen last meer van.

Reageren op social media

De digitale artikelen zijn precies hetzelfde als die in de gewone krant. De stukken hebben echter als voordeel dat ze meteen gewijzigd kunnen worden er als iets niet klopt. Dit is met een gewoon abonnement op de krant uiteraard niet mogelijk. De digitale versie past perfect bij een wereld die steeds sneller wordt. Bovendien heeft bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon abonnement. Daarbij bekijken mensen regelmatig de nieuwspagina’s van de kranten. Daarnaast bieden de social media pagina’s van het Algemeen Dagblad de mogelijkheid om direct te reageren op bepaald nieuws. Het aantal likes en volgers van het AD op Facebook en Twitter is dan ook behoorlijk groot.

Digitaal abonnement kiezen

Het aanbod aan digitale abonnementen is de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Het Algemeen Dagblad is niet de enige krant die een proefabonnement aanbiedt. Maar maak je nu de juiste keuze? De Telegraaf, Volkskrant en de Trouw willen je natuurlijk ook graag als lezer. Je kunt het beste abonnementen online met elkaar vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar de prijs, het aantal weken dat je de proefkrant ontvangt en mogelijke aanbiedingen. Sommige kranten bieden namelijk een zeer voordelig proefabonnement aan. Het is vaak tientallen euro’s goedkoper dan een gewoon abonnement op de krant, en dus zeker het proberen waard.