Nieuws

Veel mensen met sim only onderschatten hun verbruik

Steeds meer mensen kiezen ervoor een sim only abonnement af te sluiten. Een sim only abonnement is niet alleen goedkoper dan een telefoonabonnement met toestel, maar met dit abonnement voorkomt u bovendien dat u in de database van de BKR komt te staan. Wilt u ook een sim only abonnement afsluiten? Focus u dan niet alleen op de prijs van uw nieuwe telefoonabonnement, maar ook op de inhoud.

Te veel focus op een lage prijs

Veel mensen die een sim only abonnement afsluiten, willen hier zo min mogelijk voor betalen. Ze focussen zich zo op de prijs van hun nieuwe abonnement, dat ze minder kritisch zijn op de inhoud van hun sim only abonnement. Hierdoor zijn er meer en meer mensen die een te ‘klein’ sim only abonnement afsluiten.

De meeste mensen weten wel ongeveer hoeveel belminuten ze maandelijks nodig hebben. Sms’en wordt steeds minder gedaan, dus voor sms’jes hoeven er geen extra belminuten afgenomen te worden. Wat velen echter lastig vinden, is bepalen hoeveel MB’s aan mobiel internet ze iedere maand nodig hebben. Om geld te besparen, kiezen velen voor een sim only abonnement met weinig MB’s. Het gevolg? Ze gaan iedere maand over hun bundel heen.

3 tips om een abonnement af te sluiten dat bij u past

Wilt u voorkomen dat u iedere maand over uw bundel heen gaat? Lees dan onderstaande tips, want deze helpen u een sim only abonnement af te sluiten dat bij u past.

Tip 1: controleer hoeveel MB’s u nu heeft

Controleer eens in de voorwaarden van uw huidige abonnement hoeveel MB’s u nu iedere maand afneemt. Is dit voldoende? Neem dan hetzelfde aantal MB’s af. Heeft u iedere maand te weinig MB’s om te internetten? Neem dan een sim only abonnement met meer MB’s om te internetten.

Tip 2: lees de voorwaarden van uw nieuwe provider

Gaat u toch een keer over uw bundel heen, dan is het prettig als u zonder bijkomende kosten kunt blijven internetten. U kunt beter een abonnement afsluiten bij een provider die uw mobiele internet verlaagt als u over uw bundel heen gaat, dan bij een provider die geld vraagt voor de extra MB’s die u gebruikt. Controleer daarom altijd de voorwaarden van uw nieuwe provider.

Tip 3: bespaar geld door abonnementen te vergelijken

Het is niet verstandig om een ‘klein’ sim only abonnement af te sluiten, om op deze manier geld te besparen. Als u geld wilt besparen, kunt u beter de diverse abonnementen van verschillende sim only providers met elkaar vergelijken. Zo kunt u tientallen euro’s per jaar in de portemonnee houden, terwijl u toch een goed abonnement met het juiste aantal MB’s aan internet afneemt.