Nieuws

Vast en mobiel combineren, waar ben ik het best uit?

De grote mobiele providers bieden tegenwoordig allemaal -eventueel in samenwerking met een andere provider- vast internet, tv en bellen aan. De kortingen en extra’s zijn vaak niet mals als je een alles in een pakket combineert met een sim-only, maar waar moet je op letten en is het wel echt het voordeligst?

Waarom doen providers dit?

KPN is jaren geleden gestart met KPN Compleet, later zijn vele providers gevolgd. Het combineren van een vast internet, tv en bellen abonnement samen met een of meerdere mobiele abonnement is voor een provider heel interessant. Is het hele gezin aangesloten, dan is de kans héél klein dat men nog overstapt naar een ander. Stap je toch over naar een andere provider voor één van de diensten, ben je ineens je dubbele databundel of extra korting per maand kwijt.

KPN en XS4ALL

Combineer je KPN vast en mobiel, dan ontvang je maandelijks 5 euro korting op alle mobiele abonnementen op jouw adres. Daarnaast ontvang je dubbel zoveel data, minuten en SMS’jes. Voor het vaste abonnement kun je kiezen uit gratis FOX Sports Eredivisie of het Plusplakket.

Dezelfde voordelen gelden ook voor KPN-dochter XS4ALL, dus heb je bijvoorbeeld een XS4ALL alles-in-1 pakket, dan kun je dit combineren met KPN mobiel.

Ziggo en Vodafone

Providers Ziggo en Vodafone werken sinds enige tijd samen. Hierdoor kun je beide providers combineren voor extra voordelen. Zo ontvang je 5 euro korting per maand op je Vodafone abonnement samen met dubbele data. Voor het Ziggo abonnement ontvang je een tv-pakket naar keuze: Ziggo Sport Totaal, Movies & Series L of Ziggo Kids. Daarnaast ontvang je ook een Veilig online pakket t.w.v. 6,95 euro per maand.

Let wel op dat je bij Ziggo een minimale snelheid van 30Mb nodig hebt om gebruik te kunnen maken van deze Non-stop voordelen en natuurlijk minimaal een interactieve tv ontvanger voor bijvoorbeeld on-demand Movies & Series.

T-Mobile

Bij provider T-Mobile gelden ook extra voordelen. Sinds enige tijd biedt T-Mobile namelijk ook internet, tv en bellen aan onder de naam T-Mobile Thuis. Op de mobiele abonnementen ontvang je 2,50 tot 12,50 euro korting per maand, afhankelijk van het abonnement. Daarnaast ontvang je 2GB of 500MB extra data en ga je voor je vaste Thuis abonnement een stap in snelheid omhoog. Ook ontvang je voor interactieve tv 7,50 euro extra keuzekorting op aanvullende zenderpakketten.

Telfort

KPN-dochter Telfort beidt ook voordelen aan voor het combineren van vast en mobiel onder de noemer CombiVoordeel. Je krijgt dubbele data voor alle Telfort mobiele abonnementen en voor internet, tv en bellen kunnen je kiezen uit 5 euro korting per maand, gratis FOX Sports Eredivisie of het Pluspakket wanneer je ook interactieve tv hebt.

Is het de beste deal?

Ondanks dat de voordelen fors zijn, loont het altijd goed te vergelijken. Een relatief duur Ziggo of KPN abonnement voor internet, tv en bellen, samen met een ook al niet goedkoop mobiel abonnement van respectievelijk KPN of Vodafone levert zeker voordelen op. Echter ben je met het goedkoopste alles-in-1 pakket en de goedkoopste sim-only onder de streep natuurlijk goedkoper uit. Bovendien ben je dan vrij jaarlijks te kijken naar wat het best bij je past en eventueel over te stappen.