Nieuws

Steeds betere smartphones op de markt voor de perfecte foto

steeds betere smartphones op de markt

Elk jaar worden de smartphones weer beter. En ook de foto’s die je met een telefoon kunt maken gaan er telkens weer op vooruit. Toch is het nog een hele kunst om hier wat moois van te maken. Hieronder beschrijven we daarom 4 tips voor fotograferen met smartphone om je op weg te helpen.

Houd je smartphone horizontaal

Het klinkt heel logisch maar kijk maar eens om je heen. Iedereen loopt met de mobiel verticaal in de handen. Doordat je een verticale foto maakt verlies je heel veel sfeer. Er staat meer op wat niet belangrijk is terwijl met een simpele draai je zoveel meer had kunnen bereiken. Wanneer je gaat bellen hou je de mobiel verticaal vast. Maar bij fotograferen en filmpjes kijken is het juist beter om het horizontaal vast te houden.

Fotograferen met mobiel doe je met twee handen

Met één hand kun je de mobiel relatief stabiel vasthouden. Maar wanneer je twee handen gebruikt is het geheel net even wat steviger. En dat resulteert weer in scherpere foto’s. Zeker als je zelf beweegt of iets vast wil leggen dat beweegt is het belangrijk om deze techniek toe te passen. Door ook nog je ellebogen in te trekken en tegen je borstkas te duwen vergroot je nog eens de stevigheid. Het ziet er alleen wel wat raar uit dus of je dit echt op deze manier wil gaan toepassen?

Maak gebruik van je instellingen

Een effectje op je gemaakte foto of vooraf nog even wat instellingen aanpassen in je camera kunnen voor mooiere foto’s zorgen. Fotograferen met je smartphone is niet meer een klik en dan ben je klaar. Je kunt nu veel meer met je camera waardoor je ook instellingen kunt instellen zoals de ISO, diafragma en helderheid. Door ook maar 1 setting te wijzigen krijg je een totaal ander beeld. En dat maakt dat jou foto’s uitblinken in vergelijking met de andere mensen. Maak hier dus goed gebruik van en zorg dat je alle mogelijkheden die jouw mobiel bied een keer uitprobeert.

Vergeet je de lens niet schoon te maken?

Je pakt snel je mobiel, maakt een foto van een prachtig moment om daarna te zien dat de foto helemaal wazig is. Herkenbaar? Dit zijn de momenten dat je het meeste baalt, toch kun je dit best makkelijk voorkomen. Door je lens schoon te houden en hierna niet meer met je vingers aan te zitten voorkom je al de ergste problemen. Hierdoor zullen je foto’s scherper zijn en minder vlekken op de foto zichtbaar zijn. Maak je lens niet school met je T-shirt, maar gebruik hiervoor een speciaal doekje. Dit voorkomt namelijk dat je krassen krijgt in het glas van je camera.

Nog meer tips over fotograferen met je mobiel of heb je een camera waarvoor je wel wat tips kunt gebruiken? Op deze fotografie website staan genoeg tips voor het leren fotograferen. Of je nu met je smartphone aan de slag wil of een spiegelreflex camera in huis hebt: we weten zeker dat deze tips je verder op weg zullen helpen.