Nieuws

Smartphone batterijen

Iedere smartphone is voorzien van een batterij. In eerste instantie heeft de smartphone batterij een uitstekende accuduur. Op den duur verliest de accu capaciteit om mee op te laden. Na een twee jaar of soms zelfs korter is de accuduur van de batterij aanzienlijk verminderd. Er zijn allerlei instellingen mogelijk om zo je accuduur te verlengen en ook is de accuduur afhankelijk van de grootte van de batterij. Het is mogelijk om je smartphone batterij na enige tijd te vervangen. Zo gaat je smartphone een stuk langer mee.

Wanneer een smartphone batterij vervangen

Een smartphone batterij is aan vervanging toe na zo’n 300 tot 500 keer volledig herladen. Toch kan dit verschillen per batterij. De batterij dient vervangen te worden wanneer de gebruiksduur te veel is teruggelopen. Indien de batterij binnen 6 maanden stuk gaat of aanzienlijk is verslechterd, valt dit onder de garantie. De fabrikant zal in dit geval de batterij moeten vervangen. Indien na minder dan 2 jaar de gebruiksduur is verminderd, kan je het best de duur verlengen door diverse instellingen aan te passen. Na 2 jaar zijn veel smartphones van intensieve gebruikers aan een nieuwe accu toe. De accu kan echter soms wel tot 5 jaar goed werken.

Hoe vervang je een smartphone batterij

Er zijn smartphones met een batterij die eenvoudig is te vervangen. Open het achterklepje, klik de batterij eruit en klik vervolgens een nieuwe batterij erin. Ook zijn er smartphones met een ingebouwde accu zoals de iPhone. De behuizing kan niet worden geopend zonder gereedschap te gebruiken. Deze accu kan je het best laten vervangen door de fabrikant zelf of door een goedgekeurde reparateur. Zo loop je het minst kans op schade tijdens het vervangen van de batterij. Het is ook mogelijk de batterij zelf te vervangen. Ga zorgvuldig te werk zodat de batterij niet beschadigt. Instructievideo’s op Youtube zijn een handig hulpmiddel.

Kosten en soort smartphone batterij

De kosten voor een nieuwe smartphone batterij verschillen. De prijs van de meeste batterijen ligt tussen de € 15 en €30. De batterijen kunnen bij diverse webwinkels worden aangeschaft. Het vervangen voor een ingebouwde batterij kost in de meeste gevallen zo’n €30 tot €65. Bij Apple is dit duurder, het vervangen van een iPhone batterij kost zo’n €75. Het is belangrijk om de juiste batterij aan te schaffen. Kies voor een batterij voor het merk en type van de smartphone. Kies voor hetzelfde voltage en capaciteit van de huidige batterij. Het is het best om een originele batterij aan te schaffen, deze kan wel duurder zijn dan een namaak batterij.

Bron https://www.smartphoneclub.com