Nieuws

Sim Only: waarom zijn er grote prijsverschillen?

Wat doe je als het abonnement bij je smartphone afloopt? Kies je dan voor verlenging, een nieuw abonnement of ga je toch voor een Sim Only? Steeds meer mensen kiezen voor het laatste en niet zonder reden. Sim Only abonnementen zijn vaak een stuk goedkoper dan de abonnementen met een nieuw toestel. Als je telefoon nog goed werkt en je hecht weinig waarde aan het hebben van de nieuwste telefoon, dan is een Sim Only misschien wel iets voor jou. Bij het zoeken naar een Sim Only abonnement zal je erachter komen dat er grote verschillen bestaan in prijzen van de abonnementen. Waar komen deze prijsverschillen vandaan? In dit artikel ga ik voor jullie op onderzoek uit.

Een Sim Only abonnement bestaat nog niet heel lang en is een abonnement waarbij je geen telefoon krijgt. Dit betekent automatisch ook dat je niet betaalt voor de aanschaf van een smartphone. Je betaalt alleen de maandelijkse kosten voor het bellen en gebruik van internet. Hiermee is een Sim Only abonnement een stuk goedkoper dan abonnementen waarbij je wel betaalt voor een mobiele telefoon. Veel telecom aanbieders bieden nu verschillende Sim Only abonnementen aan. Deze verschillen vaak enorm in prijs.

De allereerste reden voor dit prijsverschil is de vorm van het abonnement, wat voor zich spreekt. Als je kiest voor een abonnement met veel belminuten en veel MB’s betaal uiteraard ook meer. Toch ben je zelfs met een groot Sim Only abonnement goedkoper uit dan bij andere abonnementen met telefoon. Als je te weinig belt en sms’t voor een Sim Only abonnement kan het verstandig zijn om te kiezen voor prepaid. Hiermee koop je een bepaald bedrag aan ‘beltegoed’ en betaal je niet maandelijks een vast bedrag voor je abonnement. Kijk voor de goedkoopste aanbieder van prepaid op http://www.prepaidkeuze.com/

Een tweede reden waarom er prijsverschillen zijn bij de Sim Only abonnementen ligt in het feit dat er verschillende prijsvechters op de markt actief zijn. Deze prijsvechters kiezen er vaak voor om hun diensten alleen via internet aan te bieden en alles ook verder via internet af te handelen. Grote providers doen dit niet en hebben ook nog fysieke winkels waar je terecht kunt voor het afsluiten van Sim Only abonnementen. Hierdoor kunnen de prijsvechters de abonnementen goedkoper aanbieden.

De laatste reden van prijsverschil heeft te maken met het netwerk van de aanbieders. Grote providers als KPN en Vodafone maken gebruik van een eigen netwerk, waarvoor ze kosten moeten maken. Goedkopere aanbieders van Sim Only abonnementen hebben vaak geen eigen netwerk en maken daarom gebruik van het netwerk van grotere providers. De kosten die ze hiervoor maken zijn aanzienlijk lager en dit wordt weer doorberekend in de prijs van de Sim Only abonnementen.

Voor de kwaliteit van de diensten maakt het over het algemeen niet uit voor welke provider je kiest, in de meeste gevallen krijg je bij de goedkoopste Sim Only dezelfde kwaliteit als bij de duurdere abonnementen. Als je veel waarde hecht aan service en persoonlijk contact met je provider kan het wel aantrekkelijk zijn om voor een duurdere Sim Only te kiezen. Voor het goedkoopste Sim Only abonnement kun je kijken op http://www.abonnementkeuze.com/goedkoopste-sim-only/