Nieuws

Sim only acties aantrekkelijker met nieuwe roaming regels

Met de komst van de nieuwe regels voor roamen binnen de EU zijn sim only acties zeer in trek. Sinds 15 juni is het namelijk bij iedere provider in Nederland mogelijk om je data, belminuten en sms-jes te gebruiken in het buitenland. Zolang jij je binnen een Europees land bevindt.

De beste sim only acties binnen Europa

Als je veel op vakantie gaat binnen Europa of wat vaker op een zakenreis gaat. Dan is het aan te raden om gebruik te maken van sim only acties met veel data. Zo kan je eenvoudig up to date blijven met het laatste nieuws. Bovendien is het 4G netwerk vaak sneller dan de WiFi van een camping of hotel.

Naast het up to date blijven met het nieuws en het thuisfront kan een sim only actie ook voor vermaak zorgen. Als je na een lange dag even wilt relaxen met een serie op Netflix, dan kan je dit zonder extra kosten doen als je datalimiet hoog genoeg is.

Steeds meer onbeperkte abonnementen voor sim only

Het komt dan ook steeds vaker voor dat sim only providers een unlimited abonnement aanbieden. Met name is een onbeperkt internet bundel zeer aantrekkelijk als je op vakantie of zakenreis graag wat afleiding opzoekt.

Tegenwoordig zijn onbeperkte abonnementen voor iedereen toegankelijk. De kosten zijn niet meer zo hoog voor data als een paar jaar geleden. Zeker nu buitenlandbundels verleden tijd zijn en je vanuit je eigen databundel eerst je data kan verbruiken binnen de EU.

Roamen op een buitenlands netwerk

Als je binnen de EU reist krijg je automatisch verbinding met een buitenlands netwerk als je roaming aanzet bij je instellingen. Je zal verbonden worden met het 4G of 3G netwerk met de beste signaalsterkte. Het dataverkeer zal dan lopen via het netwerk van een buitenlandse provider, welke dan doorgeeft aan je eigen provider hoeveel data er verbruikt is.

Voor sommige grote providers zoals T-Mobile en Vodafone is roamen binnen Europa goedkoper omdat ze in andere landen ook een eigen netwerk hebben. Een provider zoals Simpel heeft geen eigen netwerk in het buitenland. Voor die provider is het minder voordelig om de buitenlandse providers te betalen. Als consument zijnde merk je hier echter niks van dankzij de nieuwe Europese roaming regels. Wil je meer weten over roaming? Bekijk dan deze pagina over roamen met je sim only in Europa.