Nieuws

Sim only abonnement met los toestel: altijd goedkoper?

Steeds meer mensen twijfelen momenteel over hun abonnement voor mobiele telefonie. Vroeger namen vrijwel alle mensen een telefoon abonnement met toestel, maar tegenwoordig stappen steeds meer consumenten over op een goedkoop sim only abonnement van bijvoorbeeld Simyo, Tele2, Ben, Simpel of Youfone. En dat is niet zo gek; want deze aanbieders weten de consument steeds sneller te overtuigen met enorm interessante databundels en aanbiedingen. Maar is zo’n sim only abonnement eigen wel zo interessant, of kan er beter worden gekozen voor een mobiel abonnement met toestel? Abonnement.net zocht het uit met de iPhone 6S als voorbeeld.

Mobiel abonnement met iPhone 6S

Voor het goedkoopste telefoon abonnement met de iPhone 6S, betaal je volgens Abonnement.net op het moment van schrijven slechts 37 euro per maand voor de iPhone 6S in combinatie met 100 belminuten en 1000MB 4G bij Tele2. Hierbij krijg je het toestel volledig gratis. Dit komt over een periode van 24 maanden neer op een totaalbedrag van 888 euro (exclusief 30 euro aansluitkosten). Een flinke investering, maar je krijgt je mobiele telefoon hierbij wel gratis. Over een periode van 24 maanden is dit goed op te hoesten. Is het los kopen van een iPhone 6S met daarbij een sim only abonnement, dan echt wel goedkoper?

Sim only abonnement voor een tientje

De website vond uit dat je voor een sim only abonnement met 100 belminuten en 1000MB tegenwoordig gemiddeld 10 euro per maand kwijt bent bij een goedkope provider zoals Ben of Youfone. Dit komt over een periode van 24 maanden, de looptijd van het sim only abonnement, neer op een bedrag van 240 euro. Over een periode van twee jaar betekent dit dat je niet veel kwijt bent aan de kosten voor bellen, sms’en en internetten. In vergelijking met het mobiel abonnement, heb je dus (888-240) maximaal 648 euro uit te geven aan de iPhone 6S wanneer je goedkoper uit wil zijn met een sim only abonnement. Een los toestel kost momenteel echter minimaal 695 euro, waardoor je dit met een nieuw toestel niet gaat redden

Abonnement met toestel soms toch wel de moeite waard!

Hieruit blijkt dat sommige abonnementen met toestel, goedkoper zijn over een periode van 24 maanden dan wanneer je een sim only abonnement afsluit en zelf het toestel nieuw koopt. Dit geldt dan alleen in het geval van de iPhone 6S. Wanneer je besluit om de iPhone 6S tweedehands te kopen, of refurbished iPhone te kopen, dan is een sim only abonnement wel een goedkopere keuze en ben je onder de streep een stuk goedkoper uit. Kijk dus altijd goed naar wat je over een periode van 24 maanden kwijt bent, en maak dan een weloverwogen keuze.