Nieuws

Samsung Galaxy S8 en S8+ nu verkrijgbaar

De Galaxy S8 en S8+ van Samsung zijn wereldkundig gemaakt tijdens het Unpacked evenement. Na een langere wachttijd dan normaal zijn de twee modellen gisteren dan eindelijk aan de wereld getoond. De Galaxy S8 is misschien wel de meest gelekte smartphone van de afgelopen jaren met tientallen foto’s die de laatste maanden gelekt zijn. De foto’s van de nieuwe toestellen waarop het ontwerp en het Infinity display te zien waren zijn vele malen over het internet gegaan. Door het grote aantal foto’s wist iedereen al hoe de toestellen eruit zouden komen te zien maar nu is het dan eindelijk officieel. De Samsung Galaxy S8 is nu te koop.

Baanbrekend design

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft meer dan jaar hard gewerkt aan de nieuwe vlaggenschip modellen maar dat is ook zichtbaar. De Galaxy S8 beschikt over een curved display. Dit scherm, Infinity display genaamd, een groot van 5.8 inch met WQHD+ resolutie (2960 × 1440 pixels). Het is een Super AMOLED paneel dat voor meer dan 80 procent van de totale afmetingen in beslag neemt. Zoals te zien is op de foto’s zijn de schermranden enorm klein zoals we dat eerder ook al zagen in de onlangs gepresenteerde LG G6. De smartphone lijkt erg lang maar dit komt doordat het display een groter deel van het toestel in beslag neemt en het scherm van rand tot rand loopt.

Waar is het logo?

Het logo van Samsung is niet meer aan de voorkant te vinden, zoals eerder altijd het geval was, maar aan de achterkant. Veel ruimte is er niet meer over aan de voorzijde door het grote scherm. Net als het logo is ook de vingerafdrukscanner naar de achterzijde verplaatst. Boven het scherm is een LED flitser te vinden en een hartslagsensor. Aan de linkerzijde is er een speciale knop om de spraakassistent in te schakelen, Bixby genaamd.

Goede prestaties?

De Samsung’s Exynos 8895 chipset zorgt voor de benodigde rekenkracht maar in sommige landen wordt de Snapdragon 835 chipset gebruikt. In Nederland krijgen we te maken met de Exynos processor, zoals in eerdere jaren. Dat is geen probleem, de Exynos chipset is even goed of zelfs beter dan de chips van Qualcomm. Met 4GB RAM als ondersteuning, zoals eerder bleek uit benchmarks, is er niets wat de Samsung Galaxy S8 tegenhoudt om in de toplijst van de best presterende smartphones te komen. Android Nougat is standaard geïnstalleerd op de Galaxy S8 modellen.