Nieuws

Samsung Galaxy Note 10: dit zijn de verwachtingen

Galaxy Note 10 en Note 10+

Samsung heeft eerder dit jaar al de tiende verjaardag van de Galaxy S-serie gevierd. Met de Galaxy S10, S10 Plus en S10e introduceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf voor het eerst drie modellen tegelijk in deze serie. Dit zijn echter niet de enige vlaggenschipmodellen die Samsung in 2019 op de markt brengt. Over iets meer dan een maand ziet het volgende model van de Galaxy Note voor het eerst het daglicht. Dit zijn de verwachtingen:

Galaxy Note 10 en Note 10+

In tegenstelling tot eerdere jaren, bestaat de Galaxy Note 10 dit jaar niet uit één, maar uit twee modellen. Het gaat om de normale Galaxy Note 10 en dankzij een aantal gelekte afbeeldingen weten we nu de officiële naam van het tweede model: Note 10+. Het grootste verschil tussen deze twee versies is de grootte. Zoals de naam al aangeeft is de + versie het grootste model.

Introductie in augustus

De Note 10-modellen worden begin augustus gepresenteerd. Zoals gebruikelijk zet Samsung het Unpacked evenement in om de smartphones te introduceren. Hoewel geruchten elkaar tegenspreken over de exacte datum, meldden internationale media twee data: 7 en 10 augustus. Mogelijk presenteert Samsung het nieuwe vlaggenschip op een van deze data.

Punch-hole display

Het kenmerk van de Galaxy S10-serie wordt overgeheveld naar de Note-serie. Dat wil zeggen, de frontcamera is in een perforatiegat in het display verwerkt. Daarmee is de camera aan alle zijden omringd door display, om zo weinig mogelijk oppervlakte in beslag te nemen. Het verschil met de S-serie is dat de frontcamera bij de Galaxy Note 10 in het midden wordt geplaatst, in tegenstelling tot de bovenhoek bij de S-serie.

5G-modellen

De Note 10-modellen komen in totaal beschikbaar in 4 varianten. Er zijn twee 4G-modellen en twee 5G-modellen. Van beide Galaxy Note-versies zijn dus een 4G- en een 5G- variant gemaakt. De 5G-modellen zullen echter waarschijnlijk alleen verkocht worden in landen waar providers al een werkend 5G-netwerk hebben.

 

6.3- en 6.75-inch schermen

De nieuwe Note 10-modellen komen beschikbaar in twee groottes. En deze groottes zijn vooral afhankelijk van het schermformaat. De reguliere Note 10 wordt uitgerust met een 6.3-inch display met 1440 x 3040 pixels resolutie, terwijl de grotere Note 10+ over een 6.75-inch scherm beschikt met dezelfde resolutie.

Meer verwachtingen

De smartphones worden beiden verwacht met de snelste processors die op dit moment beschikbaar zijn. Dit is ofwel de Snapdragon 855-chipset of de in eigen huis ontwikkelde Exynos 9820-chipset. Hiernaast worden de modellen uitgerust met 8GB of 12GB RAM, zo melden geruchten. Voor de Note 10-modellen kiest Samsung hoogstwaarschijnlijk voor een quad-camera opstelling, zoals deze ook aanwezig is in de Galaxy S10 Plus 5G. Deze camera wordt echter niet horizontaal aan de achterzijde geplaatst, maar verticaal. Een van de sensors zal gebruikt worden voor het inschatten van diepte, mogelijk genaamd de DepthVision Lens.

Andere berichten melden dat de batterij van beide modellen aanzienlijk groot is, met vermeldingen van 4.500 mAh en 4.170 mAh. Verder wordt een in-screen vingeradrukscanner verwacht, verbeterde gezichtsherkenning, 3.5mm koptelefooningang en natuurlijk een nieuwe S-Pen. Dit alles is gebaseerd op sterke geruchten. Over een maand maakt samsung een einde aan de speculaties en weten we precies waarom we de Note 10-modellen zouden moeten kopen.