Nieuws

Samsung Galaxy Fold: de vouwbare smartphone

Samsung Galaxy Fold: de vouwbare smartphone

Tijdens het Unpacked Event op 20 februari 2019 presenteerde Samsung haar eerste opvouwbare telefoon, de Samsung Galaxy Fold. Het toestel beschikt over het eerste 7,3 inch Oled display onder de noemer ‘Samsung Infinity Flex’. Wat een onwijs groot scherm!

De Fold wordt door Samsung beschouwd als een smartphone en tablet. Het toestel past opgevouwen in je broekzak en kun je uitklappen tot tablet! Hoe handig; bij het lezen van bijvoorbeeld digitale tijdschriften, het kijken van films en series en bij het gebruik van augmented reality heb je dus een extra groot scherm.

Meest veelzijdige camera ooit

De Galaxy Fold heeft maar liefst zes lenzen! Say What?! De smartphone heeft drie camera’s aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één op de cover. Het maakt dus niet uit hoe je de smartphone vasthoudt of ontvouwt, er is altijd wel een van de zes camera’s die klaarstaat om het moment vast te leggen! Ter vergelijking, de Samsung Galaxy S10+ heeft 5 camera’s, en is inmiddels verkrijgbaar bij providers zoals KPN.

Zoveel mogelijkheden had je niet eerder

Je kunt bij de Fold drie apps tegelijk gebruiken, een mogelijkheid die Samsung Multi-Active Windows noemt. Hierdoor is het toestel een ultieme multitasker! Eindeloos surfen, Whatsappen en een serie kijken tegelijk. Wat wil je nog meer?

Het duurt nog even voordat je de nieuwe Samsung daadwerkelijk kunt kopen. De smartphone is vanaf het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar en komt in de kleuren zilver, zwart, groen en blauw.

Geen zin om te wachten? Mogelijk is de Huawei Mate X eerder beschikbaar. Dit toestel werd ook tijdens het Unpacked Event gepresenteerd.

Dit is een samenwerking