Nieuws

Pixel 4 en iPhone 11

De iPhone 11 werd in september geïntroduceerd, een maand later kwam Google met Pixel 4. Beide telefoons zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Bij de iPhone is dat de Pro en bij Pixel heb je de XL. De telefoon van Google is leverbaar met 64 GB en 128 GB. Apple geeft jou de keuze uit 64, 128 en 256 GB. En als je kiest voor de Pro kun je nog kiezen voor 512 GB.

Standaard is de Pixel leverbaar in drie verschillende kleuren zoals zwart, oranje en wit. Bij de nieuwe Apple smartphone heb je keuze uit zes kleuren. De display van de iPhone 11 heeft een 6,1 en 5,7 inch scherm. De Google Pixel 4 heeft een 5,7 inch en het XL variant een 6,3 inch scherm.

Direct een vergelijking maken blijft moeilijk, omdat beide fabrikanten zo hun eigen chips en systemen hebben. Bij de nieuwe telefoon van Apple vind je de nieuwe A13-chip en bij de Pixel 4 gaat het om de Qualcomm Snapdragon 855. De nieuwe Pixel heeft een werkgeheugen van 6 GB en de nieuwe smartphone van Apple 4 GB.

Camera

Beide fabrikanten hebben stappen gezet om de camera’s te verbeteren. Aan de achterkant van de iPhone 11 vind je een camera met 12 megapixel. Bij de Pro variant zitten er zelfs drie camera’s op. Met de ultragroothoeklens kun je meer vastleggen tijdens het nemen van een foto of video. De Google Pixel 4 heeft twee camera’s met ook twaalf megapixel. Aan de voorkant van de Pixel 4 vind je een acht megapixel camera. Apple heeft ervoor gekozen om de selfiecamera te voorzien van een twaalf megapixel camera.

Prijzen

De prijzen van de Pixel 4 met 64GB beginnen al vanaf € 759,-. Kies je voor de Pixel XL dan betaal je er € 899,- voor. Dit is iets minder dan wat je betaalt voor de iPhone 11. De prijs voor het instapmodel begint vanaf 809,-. Je kunt er voor kiezen om het toestel te nemen met een abonnement.

Uit eindelijk is het een persoonlijke keuze voor welk model je gaat kiezen. Ben je al een Android gebruiker, dan zul je wellicht kiezen voor de Pixel. De specificaties zijn bijna hetzelfde. Kies je voor de Apple of voor Google?