Nieuws

Overname Tele2 door T-Mobile officieel

De Europese Commissie (EC) is akkoord gegaan met de overname van Tele2 door T-Mobile. Het akkoord liet even op zich wachten, maar uiteindelijk is de Europese Commissie akkoord gegaan met een overname zonder extra voorwaarden. Door Tele2 over te nemen, versterkt T-Mobile zijn positie in Nederland. Het marktaandeel van het bedrijf wordt door de overname maar liefst 25 procent. Dit maakt T-Mobile de derde provider van Nederland.

Een groot onderzoek door de Europese Commissie

De Europese Commissie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de overname van Tele2 door T-Mobile. Dit onderzoek heeft enkele maanden geduurd. De commissie was namelijk bang dat de overname van Tele2 een negatief effect zou hebben op de concurrentie in de telecommarkt. De commissie vreesde dat het voor andere providers lastiger zou worden om met T-Mobile te concurreren na de overname van Tele2.

Om de Europese Commissie akkoord te laten gaan met de overname, deed T-Mobile enkele belangrijke beloften. Zo beloofde het bedrijf onder andere de prijzen voor de vaste dienstverlening niet te laten stijgen in de komende 3 jaar. Ook heeft T-Mobile beloofd het 5G netwerk snel te zullen uitrollen. Door onder andere deze beloften is de Europese Commissie akkoord gegaan met de overname, zonder aanvullende voorwaarden voor de betrokken partijen.

Een snelle uitvoering van de overname

Nu de Europese Commissie akkoord is gegaan met de overname van Tele2, kan T-Mobile de overname snel uitvoeren. Waarschijnlijk wordt Tele2 Nederland in de komende maanden al volledig overgenomen door T-Mobile. Wel gaat het volgens het management van T-Mobile nog minimaal een maand duren voor beide bedrijven gezamenlijk kunnen opereren.

Veranderingen na de overname

Wat er precies gaat veranderen na de overname, is nog niet bekend. Toen concurrenten Vodafone en Ziggo samen gingen werken, bleven beide merknamen actief in de markt. Bij de overname van Tele2 door T-Mobile is dit hoogstwaarschijnlijk niet het plan. Er gaan geruchten rond dat de naam Tele2 zal verdwijnen en men enkel nog de naam T-Mobile zal hanteren. Of dit klopt, is nog even afwachten. T-Mobile heeft zich nog niet over eventuele veranderingen rond de merknaam Tele2 uitgesproken.

Tele2 biedt een zeer populair sim only abonnement aan. Dit abonnement biedt klanten een onbeperkt aantal belminuten, een onbeperkt aantal sms’jes en een onbeperkt aantal mobiele MB’s voor 25 euro per maand. Of dit abonnement na de overname blijft bestaan, is nog niet bekend. Experts verwachten van wel – gezien de populariteit van het abonnement – maar toch is dit nog even afwachten.

Goed om te weten: voor bestaande klanten van Tele2 en T-Mobile verandert er niets. Zij kunnen hun oude abonnement gewoon blijven gebruiken, voor dezelfde prijs. Lees hier de beloftes van Tele2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *