Nieuws

Nemen Chinese Fabrikanten De Smartphonemarkt Over?

Wil je een goede smartphone, dan koop je de Galaxy S8 of de iPhone X. Tenminste dat is wat veel mensen denken. Is dit echter wel het geval, nu de goedkopere Chinese fabrikanten steeds populairder worden?

Samsung, Apple, LG en Sony zijn allemaal merken die wij kennen als fabrikant van kwalitatief goede smartphones. Xiaomi, Huawei, Vivo, Honor en Hisense klinken misschien een stuk minder bekend in de oren. Dit zijn echter slechts een handvol van de Chinese fabrikanten die een steeds groter aandeel van de smartphonemarkt in handen hebben. De reden? Een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Chinese fabrikanten als Xiaomi brengen de laatste jaren kwalitatief goede smartphones op de markt, die zijn uitgerust met een premium behuizing en de nieuwste hardware. De toestellen kosten echter slechts een fractie van wat de vlaggenschip-smartphones van bijvoorbeeld Samsung en Apple kosten. Hierdoor zijn fabrikanten als Xiaomi en Huawei de afgelopen jaren uitgegroeid tot serieuze spelers op markt.

Om een goede indruk te krijgen van de smartphones van Chinese fabrikanten, raden wij aan eens een kijkje te nemen op Androidics.nl. Op deze website verschijnen regelmatig reviews van Chinese smartphones. Hierdoor krijg je een goede indruk van wat je kunt verwachten.

Chinese smartphones in Europa

Op een aantal merken na zijn smartphones van Chinese merken helaas nog moeilijk verkrijgbaar in de Benelux. Toch breiden de fabrikanten hun markt langzaam uit naar Europa.

Zo zijn de toestellen van Huawei al geruime tijd beschikbaar in de Benelux, worden Xiaomi-smartphones sinds kort in verschillende Europese landen aangeboden en liet Hisense tijdens de CES 2018 weten deze maand twee smartphones te lanceren in Europa.