Nieuws

Let hier goed op wanneer je op vakantie gaat

Het vakantieseizoen is weer volop aan de gang: dat betekent dat een groot deel van de Nederlanders erop uit gaat. Ga je dit jaar naar het buitenland op vakantie? Lees je dan voor vertrek even in over een aantal onderwerpen. Beter voorbereid op reis dan tijdens je reis tegen diverse problemen aanlopen. Vooral wanneer het gaat om geldkwesties en telefoonkosten: je wilt graag overal kunnen betalen én bereikbaar zijn voor familie en vrienden. We hebben enkele tips en tricks voor je zodat je onbezorgd op vakantie kunt.

Betalen in het buitenland

Staat er een verre reis op de planning? Dan is het altijd handig om een creditcard op zak te hebben. Wist je dat je in een land zoals Amerika bijna alleen maar met je creditcard kunt betalen? Pinpassen worden daar als onveilig gezien, omdat ze gemakkelijk te skimmen zouden zijn. Wanneer je geen creditcard hebt en er liever ook geen een wilt aanvragen is er nog een andere manier om te betalen op reis. Je kunt namelijk een prepaid creditcard aanvragen die je zelf kunt opladen met een bedrag naar keuze. Hoe handig is dat?

De prepaid creditcard werkt een beetje zoals een beltegoedkaart: jij kiest een bepaald bedrag uit dat je op de kaart zet door middel van iDeal of PayPal. Vervolgens kun je de creditcard gebruiken als een gewone creditcard, maar wel met een limiet. Ideaal wanneer je op vakantie gaat en niet vast wilt zitten aan de voorwaarden van een abonnement. Deze site met creditcards, tips en vergelijkingen geeft je meer inzicht over welke prepaid creditcard je het beste kunt aanvragen.

Roamen op reis

Het Europarlement heeft besloten dat er vanaf 15 juni 2017 geen roamingkosten voor mobiel internet in de EU meer worden gerekend. Dit betekent dat je je eigen bundel in Europa kunt gebruiken en je dus gerust je dataroaming aan kunt laten staan. Ook wanneer je gebruik maakt van een smartphone met een Sim Only abonnement is dit het geval: zoeken naar WiFi hotspots is verleden tijd, want je kunt gewoon vanaf je stoeltje bij de caravan of op het balkon van je appartement een vakantiefoto uploaden op Facebook met je eigen abonnement.

Er zijn echter nog een paar bestemmingen waar je even bij je provider moet aankloppen of je zomaar zonder extra kosten je roaming aan kan zetten. Bovenstaande geldt namelijk alleen voor landen binnen de Europese Unie. Noorwegen, Zwitserland en IJsland vallen hier bijvoorbeeld niet onder. T-Mobile heeft bekend gemaakt dat je als abonnee daar wel gebruik kunt maken van je Unlimited Roaming en bij Tele2 valt juist Zwitserland wel onder deze voorwaarden. Check voor de zekerheid je eigen provider voordat je op reis gaat naar een van deze landen. Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat moet je wel extra kosten betalen voor roaming. Gelukkig is er op veel plekken WIFi te vinden.