Nieuws

Je eigen poster ontwerpen én drukken via een app

Wil je reclame maken voor je bedrijf, wil je posters ontwerpen en laten drukken voor een feestje of heb je een andere reden waarvoor je je eigen poster wilt ontwerpen en drukken? Hoewel uit onderzoek blijkt dan online reclame maken (natuurlijk) steeds populairder wordt, blijkt dat consumenten hun keuze nog steeds vaak laten afhangen van offline reclame, zoals posters, tijdschriften, kranten en televisiecommercials. Handig dus wanneer je een groot publiek in één keer wilt bereiken. Met de komst van diverse technologische ontwikkelingen ontwerp je vandaag de dag heel eenvoudig je eigen posters, gewoon via een applicatie op je smartphone.

Waar beginnen?

Om te beginnen heb je natuurlijk een smartphone of een tablet met internetverbinding nodig waar je bepaalde applicaties op kunt downloaden waarmee je afbeeldingen kunt bewerken. Hierbij maak je de afweging: maak je een ontwerp met een (bestaande) foto of ga je aan de slag met teksten en/of illustraties? Zet voor jezelf vooraf op een rijtje welke informatie je op het ontwerp wilt hebben. Misschien vind je het fijn om het geheel eerst zelf uit te tekenen op papier voordat je op je smartphone of tablet aan het werk gaat en het ontwerp laat afdrukken door een drukkerij zoals https://www.drukzo.nl/. Let er overigens bij het bewerken van een afbeelding altijd op of je de rechten hebt om het beeld aan te passen. Is het je eigen foto, dan hoef je je geen zorgen te maken. Gebruik je beeld van iemand anders, check dan altijd even of hij/zij dat oké vindt. Je kunt ook online foto’s kopen of zogeheten vectoren opslaan, gratis beeld uit beeldbanken. Check hierbij wel altijd de voorwaarden van de afbeelding om eventuele boetes tegen te gaan.

Welke apps heb je nodig?

Voor zowel Android als Apple bestaan er verschillende apps waarmee je je eigen posters kunt ontwerpen en opslaan. Een simpele bewerking via de populaire app Instagram kan natuurlijk, maar om wat professioneler over te komen is het aan te raden om een andere Vanaf je smartphone stuur je ze binnen no time door naar je eigen mail en/of computer of direct naar de drukker. Een van deze handige apps is Poster Maker & Poster Designer, een uitgebreide app waarmee je foto’s kunt bewerken, kaders kunt toevoegen, effecten kunt toevoegen en meer. Het grote voordeel van deze app is dat het een heel eenvoudig programma in gebruik is en daardoor door vrijwel iedereen gebruikt kan worden. Je hoeft dus zeker geen grafisch designer te zijn om er een mooi ontwerp van te maken! Een andere aanrader is de app Phoster, een trendy app waarmee je stijlvolle posters kunt creëren. Hierbij kun je kiezen uit tientallen gratis templates, ontwerpen waarop jezelf verder kunt werken. De app is compatibel met sociale media én is gemakkelijk in gebruik. Wil je voor een originele posters gaan met heel veel tekst? Kies dan voor een ontwerp via WordFoto, een bijzondere manier om opvallende posters mee te ontwerpen.

Doorsturen naar drukker

Zodra je het ontwerp van je dromen af hebt stuur je deze door naar de drukker om het in een bepaalde oplage te laten afdrukken. Het grote voordeel van de meeste drukkerijen is dat je je opdrachten tegenwoordig gewoon vanuit huis vanaf de map op je smartphone kunt uploaden en versturen. Je hoeft dus niet meer de deur uit om je eigen posters af te laten drukken, maar je kunt direct na het ontwerpen via de app al aan de slag, ideaal! Op de website vul je in welk formaat de posters moeten worden, welke afwerking het beeld eventueel nog nodig heeft en wanneer je je opdracht wilt ontvangen. Natuurlijk vul je hier ook in hoeveel je er wilt hebben. Wat betreft de grootte van de poster kun je echt alle kanten op: van klein tot heel groot. Schroom dus niet om je eigen kunstwerk af te laten drukken op billboard formaat, mocht je dat nodig hebben. Via de website van de drukkerij kun je ook altijd andere wensen omtrent het ontwerp doorgeven. Bij drukkerij Drukzo kun je bijvoorbeeld profiteren van een snelle(re) levertijd en kunnen je ontwerpen gepersonaliseerd worden. Kortom: het ontwerpen van een eigen poster via je smartphone gaat hartstikke gemakkelijk en snel. Ook het uploaden en laten afdrukken door een drukkerij kan binnen enkele stappen. Waar wacht je nog op?