Nieuws

iPhone SE 2 straks een feit?

Apple onthult op 27 maart tijdens een nieuw Apple Event in de Verenigde Staten naar verwachting een opvolger voor de iPhone SE. Het zou gaan om de nieuwe iPhone SE 2, die als verbeterde versie van de gewone SE op de markt gaat komen.

iPhone SE 2 wordt opvolger van de iPhone SE

Na het succes van de iPhone SE die twee jaar terug op de markt kwam, komt Apple met een doorontwikkelde versie van deze smartphone. Om te profiteren van het succesvolle SE label zal Apple deze hoogstwaarschijnlijk de iPhone SE 2 gaan noemen. Dit moet gebruikers die 1 of 2 jaar terug een SE kochten aanmoedigen om hun oude SE om ruilen voor een nieuwe SE (2). Hoewel de specificaties van deze smartphone nog niet bekend zijn kan het goed zijn dat de SE 2 toestellen weer in dezelfde kleuren op de markt komen. Dit waren toen: zilver, spacegrijs, goud en rosé goud.

Een zacht prijsje?

De iPhone SE van 2016 is geen budget smartphone, maar voor Apple begrippen is het toch wel echt een goedkope smartphone. Op dit moment ligt de prijs voor een iPhone SE al onder de 300 euro terwijl je voor een iPhone 7 nog steeds bijna het dubbele neerlegt. Het lijkt logisch dat Apple de aantrekkelijke SE prijs doortrekt naar de SE 2. Als dat zo is dan zou de iPhone SE 2 voor ongeveer 490 euro te koop moeten komen, de prijs voor de basisversie. Dit terwijl de iPhone SE 2 vermoedelijk meer opslag zal krijgen en betere camerafuncties. Ten opzichte van de iPhone X zou je dan kunnen zeggen dat het een zacht prijsje is, want dit toestel kost nog steeds boven de 1000 euro! Voor veel mensen is dat echt te veel geld voor een smartphone en zou de iPhone SE 2 dus wel eens een ideaal alternatief voor de iPhone X kunnen zijn!

Nog niet helemaal duidelijk wanneer de iPhone SE 2 te bestellen is

Zoals vaker bij Apple, draait de geruchtenmachine op volle toeren. Verschillende bronnen (zoals iPhoned.nl) noemen mei of juni 2018 als moment waarop de SE 2 pas echt te koop komt. De website iPhone.nl noemt eind maart/begin april al als mogelijk moment waarop je de nieuwste iPhone SE 2 als los toestel kunt kopen. Het zou dan gaan om een pre-order fase die er wel vaker is bij de komst van nieuwe toestellen. Je kunt de nieuwste Apple smartphone dan al wel bestellen, maar deze wordt pas uitgeleverd als hij op voorraad komt bij de aanbieder waar je de bestelling doet. Als alle geruchten op een rij worden gezet is de kans groot dat de nieuwe iPhone SE 2 daadwerkelijk verschijnt en in ieder geval nog in het voorjaar van 2018. Op 27 maart wordt dit waarschijnlijk volledig duidelijk en worden de geruchten omgezet in feiten.