Nieuws

iPhone 12 is een must-have!

Release van de iPhone 12

Afgelopen oktober is de nieuwe Apple iPhone 12 gepresenteerd, de nieuwste telg van de Apple-familie moet de rest doen vergeten. Naast de nieuwe functies viel er nog één belangrijke wijziging op: het design. Er werd, zoals gewoonlijk bij events van Apple, al wekenlang gespeculeerd over de nieuwe iPhone 12. Werd er met het design een knipoog gemaakt naar het verleden? Of kon er iets compleet nieuws worden verwacht?

Apple heeft het tot de dag van het event geheim weten te houden, maar wat veel zogenoemde kenners al verwachtten, gebeurde: het design heeft wat weg van de 4e generatie iPhones. In plaats van een ronde afwerking is er gekozen voor de wat meer hoekige afwerking, net zoals de iPhone 4, waarmee Apple écht een doorbraak maakte. De telefoon was immens populair en dat moest deze ook worden. Inmiddels zijn de verwachtingen weer waargemaakt. Met maar liefst 9 miljoen wereldwijde verkopen in het eerste weekend kunnen we spreken van een succes.

Gezonder leven met iPhone 12

Apple wil dit jaar echt uitpakken met nieuwe functies, waaronder de nieuwe app Fitness+. Via je iPhone 12 kijk je naar sportinstructeurs die je precies zeggen wat je moet doen, hoe lang je dit nog moet doen en wat je ermee bereikt. Zo kan jij op werkelijk ieder moment van de dag, waar dan ook en met wie je wil, sporten. Je pakt je telefoon en begint, veel gemakkelijker gaat het niet worden. Op deze manier wil Apple jou stimuleren om gezond te worden of te blijven.

De Fitness+ app is daarnaast perfect te combineren met een Apple Watch. Deze meet jouw hartslaggegevens en geeft deze direct weer in het scherm. Zoals je kan verwachten bij Apple werkt alles perfect, ook aan de hele omgeving van de app is gedacht. Hoe de inrichting eruitziet, hoe de ruimte waarin de sporters staan eruitziet tot hoe er met je wordt gecommuniceerd, alles klopt!

Nieuwe iPhone 12 ondersteunt 5G

Het 5G netwerk begint uit te rollen in Nederland. Bij verschillende aanbieders is het al beschikbaar, maar dan is het vanzelfsprekend wel noodzakelijk dat jij een telefoon hebt die dit 5G netwerk ondersteunt. De nieuwe iPhone 12 maakt gebruik van de Sub-6 GHz verbindingsfrequentie, en is daarmee compatibel voor het 5G netwerk. Dit is niet de snelste verbindingsfrequentie, maar nog steeds een stuk sneller dan 4G!

Draadloos je iPhone 12 opladen

In de hoesjes van de nieuwe iPhone 12 zit een MagSafe magneet verwerkt welke helpt bij het draadloos opladen van je smartphone. Door gebruik te maken van de magneet blijft de iPhone 12 beter op zijn plek tijdens het laden, ook kan je op die manier je iPhone gemakkelijker op de juiste positie leggen. De magneet positioneert zichzelf, waardoor er niets meer fout kan gaan. De iPhone laadt draadloos met een snelheid tot 15W op, twee keer zo snel als zijn voorgangers.