Nieuws

Hoe werkt prepaid?

Met een prepaid simkaart, betaal je altijd vooraf. Je kunt het beltegoed online opwaarderen. Zo kun je bijvoorbeeld hier je Lebara beltegoed opwaarderen of hier je Lyca beltegoed opwaarderen. Bel of sms je, dan gaat dit af van je tegoed. Er is dus geen rekening achteraf en je weet altijd waar je aan toe bent. Is je beltegoed op? Dan kun je niet meer bellen (alleen nog naar 112). Wel kun je uiteraard nog worden gebeld.

Vaak zijn de tarieven voor het prepaid bellen hoger dan die van een abonnement. Ben je echter geen frequente beller? Dan kun je met een prepaid simkaart vaak aanzienlijk goedkoper uitzijn. Je hoeft immers niet elke maand abonnementsgeld te betalen en kunt je beltegoed enkele maanden meenemen. Kijk dus altijd even goed naar de voorwaarden en tarieven van de verschillende providers!

Houdbaarheid tegoed

Het beltegoed op je prepaid simkaart is bij de meeste aanbieders onbeperkt houdbaar. Wel is het zo, dat je 1x per 6 maanden je telefoon moet gebruiken. Als je dit niet doet, dan kan het dat de provider je afsluit waardoor je ook je beltegoed verliest. Sluit je vervolgens opnieuw aan, dan moet je hiervoor opnieuw betalen en krijg je waarschijnlijk een nieuw nummer. Ook bij een overstap van provider, verlies je het beltegoed dat je had bij je vorige provider.

Prepaid internet

Ook het gebruik van internet, kan op prepaid basis. Dit werkt hetzelfde als sms-en en bellen. Er wordt een vast tarief in rekening gebracht per gebruikte MB. De meeste prepaid aanbieders hebben hiervoor een internet bundel. Deze kun je ‘aanzetten’. Je hebt dan een los tegoed voor het bellen en sms-en en een los tegoed voor het gebruik van internet.

Is het prepaid internettegoed uit je bundel op? Dan kun je vaak niet meer gebruik maken van het internet. Andere bundels lopen automatisch door. Heb je beltegoed op je telefoon, dan verlengt dit elke eerste van de maand. Tot je tegoed op is, dan zal ook je bundel stoppen.

Hoe werkt een abonnement?

Een sim only abonnement is een contract dat je aangaat met een provider. Hiervoor betaal je elke maand een vast bedrag. In ruil daarvoor, ontvang je een bundel met belminuten en sms-jes. Vaak zit er ook een internetbundel bij inbegrepen. De duur van een contract is variabel. Er zijn bijvoorbeeld contracten die 1 maand lopen, al is 1 jaar of 2 jaar de standaard. Wel is het zo dat een maandelijks opzegbaar contract een stuk duurder is. Vaak is het zo, dat hoe langer het contract loopt, hoe goedkoper het abonnement is. Is de looptijd van je abonnement om? Dan kun je dit abonnement ook maandelijks opzeggen!

Rekening

Bij een abonnement betaal je achteraf. De rekening volgt dus pas aan het einde van de maand. Als je genoeg hebt aan de minuten, sms’jes en MB’s in je bundel dan komen hier geen extra kosten meer bij. Verbruik je toch meer dan je had gedacht? Dan zul je bij moeten betalen. Vaak betaal je een hoger buiten-bundeltarief. Als je internetbundel op is, gaat de internetsnelheid vaak omlaag. Maar er zijn ook nog providers die een buitenbundeltarief rekenen voor internetten.

Voorwaarden

Een abonnement ga je aan voor langere tijd. Let dus goed op de voorwaarden van het abonnement. Sommige voorwaarden kunnen voor extra kosten zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *