Nieuws

Handige tips voor tijdens jouw vakantie

handige tips voor tijdens jouw vakantie

Vrijdagmiddag heeft ook het midden van het land zomervakantie! De vakantieperiode is dan voor het hele land van start gegaan. Tijd om te ontspannen dus! Toch zorgt op vakantie gaan vaak voor vakantiestress. Alle kleding in je koffer proppen, alvast even online inchecken voor je vliegreis of de weg vinden in een onbekende plaats bijvoorbeeld. Om lekker ontspannen te reizen, hebben wij een paar tips verzameld! Je leest ze hieronder.

1. Lekker blijven surfen met een Buitenlandbundel

Als je op vakantie bent gebruik je vaak meer data dan normaal. Bijvoorbeeld om via Google maps je route te bepalen of ‘s avonds even een serie te kijken op Netflix. Als je op reis bent binnen de EU, dan app, surf of bel je zonder extra kosten. Ben je toch een keer door je data heen, dan kun je heel eenvoudig een Extra bundel aanschaffen.

Reis je buiten de EU? Dan betaal je een buitenbundel tarief per MB. Wil je onverwachte kosten voorkomen? Lees je dan van tevoren in over de tarieven die gelden voor het land waar je naartoe gaat.

2. Sla belangrijke nummers op in je telefoon

Natuurlijk hoop je dat er niets mis gaat als je op reis bent. Maar kom je toch een keer in een vervelende situatie terecht, dan kun je maar beter voorbereid zijn. Zet daarom voordat je vertrekt alvast een paar belangrijke telefoonnummers in je contacten. Denk aan het nummer van de ANWB Alarmcentrale (0031703141414), het nummer om je bankpas te blokkeren en het nummer van je reisbestemming (hotel, camping, etc).

3. Ben je goed verzekerd?

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je krijgt onverhoopt een aanrijding. Met een reisverzekering zorg je ervoor dat er dag en nacht mensen vanuit Nederland voor je klaarstaan. Dat geeft een gerust gevoel!

4. Lekker Spotify luisteren aan het zwembad

Over relaxed gesproken… Veel Nederlanders genieten ieder jaar van een bezoekje aan het strand. Lekker bakken aan de Spaanse Costa’s of andere populaire badplaatsen. Wil je tijdens het zonnebaden genieten van een lekker muziekje of een podcast? Vergeet dan niet om de Spotify app alvast op je telefoon te zetten. Ook handig: download nummers zodat je deze ook kan offline kan luisteren. Dat bespaart data waardoor jij langer kan genieten van je bundel.

5. Limiet van je creditcard verhogen?

In het buitenland kan het erg gemakkelijk zijn om met je creditcard te betalen. Dit betaalmiddel wordt namelijk praktisch overal geaccepteerd. Kijk wel voordat je Nederland verlaat of je de creditcard in het buitenland kan gebruiken en vooral of je de limiet voor uitgaven in het buitenland moet verhogen. Niet in het bezit van een creditcard? Sommige bankpassen kan je ook buiten de EU gebruiken. Wel belangrijk het gebruik van je bankpas buiten Europa in te stellen voor je vertrekt.

6. Voor de thuisblijvers

Helaas (nog) geen vakantie geboekt? Goed nieuws! Weer of geen weer, tot en met 31 juli krijg je 3 maanden gratis Netflix cadeau wanneer je internet & tv bij KPN afsluit. Hier staan genoeg films & series op die je toch in buitenlandse sferen brengen en dat terwijl je thuis op de bank zit.

Dit artikel is een samenwerking.