Nieuws

Goedkope sim only? Dan zit u goed in Nederland

Liefhebbers van sim only abonnementen zitten absoluut goed in Nederland. Ons land behoort namelijk tot de goedkopere sim only landen in de Europese Unie. Dit wil simpelweg zeggen dat de sim only pakketten die in Nederland worden aangeboden, goedkoper zijn dan de sim only pakketten in vele andere EU-landen. Dit blijkt uit een Europees benchmark-rapport van Telecompaper, dat binnenkort gepubliceerd wordt.

Hoge scores voor Nederland

Zeker bij de databundels onder de 10 GB aan mobiel internet, scoort Nederland hoog in de ranglijst. De landen die deze databundels goedkoper aanbieden, zijn op één hand te tellen. In het eerste kwartaal van 2018 scoort ons land zelfs als allergoedkoopste land bij de sim only pakketten waarin databundels van 1 tot 2 GB zitten.

En ook bij het vergelijken van sim only pakketten van meer dan 1000 belminuten inclusief databundel, scoort Nederland goed. Wilt u een sim only pakket met meer dan 1000 belminuten en mobiel internet afsluiten, dan zit u in ons kleine kikkerlandje zeker goed.

Griekenland, Portugal en Zwitserland beduidend duurder

Een opvallend resultaat van het onderzoek van Telecompaper, is dat de landen Griekenland, Portugal en Zwitserland veel duurdere sim only pakketten verkopen. Van alle landen die Telecompaper onderzocht, zijn deze drie landen het duurst. Mensen die in Griekenland, Portugal of Zwitserland wonen moeten dus beduidend meer betalen voor een geschikt sim only abonnement.

Voor Zwitserland is de hoge sim only prijs niet zo vreemd, gezien het hoge gemiddelde inkomen in dit land. Echter, voor Griekenland en Portugal zijn de hoge sim only prijzen wel wat vreemd. In deze landen liggen de gemiddelde inkomens namelijk een stuk lager dan in Nederland, maar worden dus wel dure sim only pakketten verkocht.

Een goedkoop sim only abonnement afsluiten

Wilt u een goedkoop sim only abonnement afsluiten? Dan raden wij u aan diverse abonnementen met elkaar te vergelijken. Door abonnementen van diverse providers met elkaar te vergelijken, vindt u vanzelf het contract met de laagste prijs. Ook vindt u op deze manier gemakkelijker een sim only abonnement dat echt bij u past. U kunt bijvoorbeeld zelf invullen hoeveel belminuten u af wil nemen, hoeveel mobiel internet u wil gebruiken en hoe lang de contractduur van uw abonnement moet zijn. Op basis van uw eisen wordt het goedkoopste en het beste sim only abonnement gevonden.

Met de online vergelijker van Sim-stunt.nl kunt u de sim only abonnementen van diverse aanbieders goed met elkaar vergelijken. Met een beetje hulp van onze online tool vindt u in een mum van tijd het goedkoopste én het beste sim only abonnement van Nederland.