Nieuws

Dit jaar komen er al tientallen 5G toestellen op de markt.

Goed nieuws voor echte telefoonliefhebbers die altijd de nieuwste snufjes op hun telefoon willen hebben. Volgens Qualcomm, één van de grootste merken van processors voor smartphones, kunnen we dit jaar al diverse telefoons verwachten die 5G ondersteunen. Het slechte nieuws? De Nederlandse 5G netwerken zijn nog lang niet klaar.

Meerdere telefoons

Het merk van processors voor smartphones verwacht dat er dit jaar meer dan 30 mobiele apparaten op de markt worden gebracht die ondersteuningen hebben voor het 5G netwerk. Sony en LG hebben al aangekondigd dit jaar met een telefoon te komen die 5G zal gaan ondersteunen. Naar verwachting zullen alle grote merken dit jaar een smartphone presenteren die ondersteuning zal bieden voor het 5G netwerk. Naast LG en Sony zijn er op dit moment echter nog geen vooraankondigingen gedaan door andere merken.

Qualcomm

Qualcomm is één van de grootste merken en leveranciers van processors voor smartphones en bijna alle grote fabrikanten van smartphones maken gebruik van dit merk. Het bedrijf verwacht dat merken als HTC, Sony, LG, Google en Samsung dit jaar gebruik gaan maken van de modem met 5G ondersteuning.

5G netwerken

Over heel de wereld worden op dit moment 5G netwerken uitgerold en dit moet zorgen voor een hoop nieuwe mogelijkheden. In Nederland had het netwerk dit jaar klaar moeten zijn, maar de aanleg heeft een grote vertraging opgelopen. Naar verwachting zullen wij in Nederland op zijn vroegst in 2020 pas gebruik kunnen maken van een 5G netwerk. In andere landen is het waarschijnlijk al een stuk eerder mogelijk om gebruik te maken van het nieuwe netwerk en kun je jouw telefoon met 5G ondersteuning uitgebreid testen.

De veranderingen

Het nieuwe 5G netwerk moet in landen voor diverse nieuwe mogelijkheden gaan zorgen. Niet alleen moet door de 5G frequentie het internetten nog veel sneller worden voor bijvoorbeeld multiplayer VR-gaming, maar ook moet het mogelijkheden gaan bieden voor autonoom rijdende auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *