Nieuws

Deze waterdichte smartphones overleven een plons in het water

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: je telefoon tijdens de Nieuwjaarsduik de zee in nemen, is geen goed idee. Wel kunnen smartphones tegenwoordig steeds beter tegen water. Welke dat zijn, vertellen we in dit blog.

Wat is de IP-waarde?

Wil je weten welke smartphones (spat-)waterbestendig zijn, dan moet je kijken naar de IP-certificering. Deze herken je aan de letters IP, gevolgd door één of twee cijfers. Het eerste getal staat daarbij voor de bescherming tegen het binnendringen van bijvoorbeeld stof en het tweede getal voor de bescherming tegen vocht. Daarbij zijn toestellen met een IP-waarde van 68 volledig stofdicht en in principe waterdicht. Dat houdt in dat de smartphone circa een half uur lang 1,5 meter diep kan in zoetwater.

Samsung Galaxy A8 Dual SIM

Er zijn diverse smartphones met een IP-waarde van 68, waaronder de Samsung Galaxy A8 Dual SIM. Het toestel is aantrekkelijk geprijsd en is bovendien de Smartpakker in december. Een Smartpakker is niet het laatste model of het toptoestel, maar wel altijd van goede kwaliteit en voor de beste prijs. Naast dat het toestel waterdicht is, heeft de Galaxy A8 gezichtsherkenning, een groot scherm en twee camera’s aan de voorkant voor de perfecte selfies.

Samsung Galaxy S8

Valt je Samsung Galaxy S8 per ongeluk in het water? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. De S8 komt uit de S-serie van Samsung. Dit is de topserie en dat zie je. Het scherm heeft geen randen, waardoor het de hele voorkant bedekt. Ontgrendelen doe je eenvoudig met je gezicht of vingerafdruk en kan natuurlijk fantastische foto’s maken.

Apple iPhone 8

Toch liever een waterdichte telefoon van Apple? Dan kun je gaan voor de Apple iPhone 8 bij Telfort bijvoorbeeld. Dit heerlijke toestel is snel, supermooi afgewerkt en heeft een enorm scherp scherm. Met de krachtige camera op de iPhone 8 kun je scherpe foto’s maken, terwijl de stereospeakers voor een helder geluid zorgen. Het ontgrendelen van je telefoon doe je eveneens met een vingerafdruk. Wil je een iPhone, maar liever niet de hoofdprijs betalen? Kies dan voor de waterdichte iPhone 7 Refurbished of de iPhone 8 Refurbished.

Samsung Galaxy Xcover 4

Tot slot is er nog de Samsung Galaxy Xcover 4, voor de echte rouwdouwer. Dit toestel biedt een goede bescherming en kan echt tegen een stootje. Of slootje. Je kunt het toestel bedienen met handschoenen aan en uniek is ook dat je de batterij kunt verwisselen.

Ben je dus op zoek naar een goede waterdichte telefoon, dan zit je met de genoemde exemplaren helemaal goed. Alle smartphones zijn voorzien van de hoogste IP-waarde, maar bedenk wel dat een Nieuwjaarsduik met je telefoon in de hand wellicht niet zo verstandig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *