Nieuws

De leukste social apps voor je smartfoon en tablet

Wat een telefoon of tablet zo leuk maakt zijn de mogelijkheden. Je kunt er spelletjes op spelen, en contact onderhouden met je vrienden en fans. De meest gebruikte apps op smartfoons en tablets zijn wel de social media apps waaronder Instagram en Facebook. Ondanks dat Instagram tegenwoordig van Facebook is, staat wel de Facebook app standaard op je Android device voorgeïnstalleerd en Instagram niet. Uiteraard kun je Insta gratis downloaden en een gratis account aanmaken.

Meer uit je social media halen

Uiteraard willen we allemaal populair zijn en veel vrienden hebben. Veel likes op je berichten dus, en veel volgers. Vaak gaat dit niet vanzelf, tenzij je al een bekende Nederlander bent. Om veel volgers op je profiel erbij te krijgen, en veel likes op je berichten, moet je waardevolle content plaatsen. Met content bedoelen we de inhoud van je berichten. Bij Instagram gaat het vooral om afbeeldingen en korte video’s, en bij Facebook op de tekst, afbeeldingen, en video’s.

 

 

Hoe ziet waardevolle content eruit?

Waardevolle content is een foto, video, of tekst die goed is aangekleed en er aantrekkelijk uitziet. Maar natuurlijk moet het ook iets toevoegen. Het liefst wil je een bericht posten die reacties uitlokt. Denk aan een leuke quote, een grappige afbeelding, of een leuke video. Hoe origineler, hoe meer likes het je zal opleveren. Bij Instagram draait het vooral om het thema. We zien veel profielen voorbij komen die een heleboel volgers hebben, en dat komt omdat het thema zuiver is. Het gaat dus in feite over één onderwerp en alle foto’s die zijn relevant. Zo bereik je makkelijk een doelgroep en fans. Wanneer jij dit ook doet, en daarbij ook de juiste hashtags gebruikt, dan ga je zeker succes boeken.

Juiste hashtags gebruiken

Bij Instagram werken hashtags bij de vindbaarheid van je post. Andere kanalen zoals Twitter en Youtube (zoekwoorden), kun je dit ook toepassen. Facebook doet hier helaas niets mee. Hashtags beschrijven je post. Gebruik altijd relevante hashtags die ook daadwerkelijk de foto of video goed beschrijven.

 

Je profiel een goede boost geven

Wie met 0 volgers begint zal enige tijd nodig hebben om vindbaar te worden, ook al heb je goede content. De social media kanalen filteren vaak vooral nog op het aantal volgers en likes die je op je profiel hebt staan. Wanneer je zelf de zoekfunctie zou gebruiken en een zoekwoord invult, dan zie je in 9 van de 10 gevallen berichten staan die afkomstig zijn van profielen waar al veel activiteit/interactie is. Er is een manier om snel aan volgers en likes te komen, ook voor Youtube, en zodoende ook je account in beweging te krijgen zodat je ook gevonden wordt. Gevonden worden is gezien worden, en zo kunnen mensen ook jouw berichten leuk vinden en je gaan volgen. De website https://www.likes-kopen.nl/ kan je op verschillende manieren helpen om je account te boosten. Je kunt namelijk meer dan alleen volgers en likes kopen op dit webadres.

Een tip die voor velen goed werkt

De gouden tip die voor velen goed werkt is dat je je vooral focust op kwaliteit en niet op kwantiteit. Hoe meer energie je in de kwaliteit steekt, hoe meer dat je gaat opleveren. Mensen krijgen bij iedere post die je plaatst (wanneer ze je volgen) een melding. Als dat 9 van de 10 keer rommel is dan gaan ze je weer ontvolgen of de-abonneren, en dat is het laatste wat je wilt. Veel succes!