Nieuws

De bijzondere wereld van de slimme speaker

Enige tijd geleden had nog niemand van de slimme speaker gehoord. Ondertussen maakt de slimme speaker een ware opmars in de Nederlandse, maar ook buitenlandse huishoudens. Een slimme speaker maakt de huishoudens niet alleen slimmer en gemakkelijker, maar ook steeds leuker.

Wat is een slimme speaker?

Je speaker opdrachten geven met je stem, niet alleen opdrachten die van toepassing zijn op de speaker zelf, maar ook van toepassing zijn op andere slimme apparaten. Met een slimme speaker kun je bijvoorbeeld ook je koffiezetapparaat bedienen of je lampen en gordijnen. Je slimme speaker is naast je hulp in het activeren en bedienen van andere slimmen middelen en apparaten, ook nog eens je agenda. De slimme speaker kan je namelijk tijdig waarschuwen als je afspraken in je agenda hebt staan.

De huidige generatie slimme speakers

Veel bedrijven zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van slimme speakers. Op dit moment zijn er een aantal populaire merken op de markt te verkrijgen. Een slimme speaker die erg populair is op dit moment is bijvoorbeeld de Google Home en Sonos One.

Het grootste nadeel van de huidige generatie slimme speakers is dat de meeste speakers alleen nog reageren op Engelstalige commando’s. Op dit moment zijn er slechts enkele slimme speakers op de markt te verkrijgen die een Nederlands commando snappen. Zowel Google Home als Sonos One ondersteunen de Nederlandse taal.

De toekomst van de slimme speaker

Doordat de slimme speaker steeds populairder begint te worden zal de ontwikkeling van de speaker niet stil komen te staan. De producenten van de slimme speakers zullen er alles aan gaan doen om de slimme speaker nog meer aan populariteit te laten winnen. In de toekomst zullen steeds meer applicaties met de speaker te bedienen zijn en zullen er steeds meer slimme apparaten op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *