Nieuws

De beste prepaid providers voor jouw smartphone

De-beste-prepaid-providers-voor-jouw-smartphone

De beste prepaid providers voor jouw smartphone

In Nederland is er veel keuze tussen verschillende telefoonproviders en abonnementen. Prepaid is vooral voor gebruikers die weinig bellen interessant. Wanneer je minder verbruikt dan 50 euro per maand aan telefoon, sms of internetkosten dan zit je met een goedkoop sim-only abonnement helemaal goed. Omdat steeds meer mensen veel gebruik maken van hun telefoon en daarom grotere en duurdere abonnementen afsluiten neemt het aantal prepaid aanbieders gestaag af. Zo stopte Ben in 2013, Hollands Nieuwe in 2015 en Tele2 in 2017. Ook Simpel gaat in augustus 2019 stoppen met het aanbieden van haar prepaid diensten.

Waarom verdwijnen er zoveel aanbieders?

Het is niet voor niets dat er de afgelopen jaren zoveel aanbieders van prepaidkaarten zijn verdwenen. De vraag naar prepaidkaarten neemt gestaag af. Dit komt door het veranderende bel, sms en internetgedrag van consumenten en bedrijven. Door het veranderende gedrag in bellen, sms’en en internetten nemen steeds meer consumenten en bedrijven een telefoonabonnement. Prepaid providers zijn door deze veranderingen genoodzaakt om samenwerkingen met andere providers te zoeken, te fuseren en in sommige gevallen helemaal te stoppen met hun dienstverlening.

Welke aanbieders zijn er nog over?

Steeds minder providers bieden prepaid aan. Gelukkig zijn er nog wel een aantal prepaid providers over. Op dit moment is het nog mogelijk om bij ongeveer 10 aanbieders een prepaidkaart te krijgen. Zo zijn er nog een aantal grotere providers zoals KPN, Telfort, Simyo, Lebara en Lycamobile. Maar er zijn ook nog een aantal kleinere spelers op de markt die prepaidkaarten aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld Ortel Mobile, AH en Bliep.

Welke prepaid aanbieder is de beste?

Het is moeilijk om de beste prepaid provider voor jou te benoemen. Iedere gebruiker stelt namelijk andere eisen aan zijn provider. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat KPN het beste bereik van alle prepaid aanbieders heeft. Als je zoekt naar de provider met de laagste tarieven dan is Simyo een echte aanrader. Deze provider heeft erg lage tarieven voor bellen, sms’en en internetten. Het grote voordeel van een prepaid telefoon kopen is dat je nooit aan een aanbieder vastzit. Soms krijg je er een simkaart met wat beltegoed erbij. Die kan je lekker opmaken en daarna weggooien. Een stukje vrijheid die we iedereen van harte aanraden, vooral voor mensen die niet veel bellen, sms’en en/of internetten.

Prepaidkaarten en het buitenland

Prepaidkaarten hebben één enorm groot voordeel voor mensen die vaak naar het buitenland bellen. Het bellen met prepaidkaarten naar het buitenland is vaak goedkoper dan het bellen naar het buitenland met een telefoonabonnement. Het is wel verstandig om vooraf de tarieven te vergelijken, het verschilt namelijk per land wat de kosten zijn. Prepaid providers zijn als Lebara en Lycamobile zetten met hun marketing volledig in op mensen die familie hebben in het buitenland. Een extra bijkomend voordeel is dat je vaak bij de aanschaf van een prepaidkaart een gratis tegoed krijgt. Met dit tegoed is het ook mogelijk om naar het buitenland te bellen en dit maakt de tarieven daardoor nog voordeliger.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een prepaidkaart?

Een prepaidkaart kopen of gratis aanschaffen is zeer gemakkelijk. Alle prepaidkaarten van verschillende providers zijn gewoon online te bestellen. Naast dat het verstandig is om de tarieven te vergelijken, is het ook verstandig om goed te kijken wat voor kaart je nodig hebt. Niet elke simkaart past in elke mobiele telefoon. Kijk daarom goed of je een micro prepaidkaart of een nano prepaidkaart nodig hebt. Het zou namelijk zonde zijn als je het verkeerde formaat prepaidkaart aanschaft. Ook voor tablets hebben veel prepaid aanbieders tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Het is dus raadzaam om vooraf dit duidelijk te hebben en dus te kijken wat het beste bij je past.