Nieuws

Apple en Android vormen een dreamteam!

Sommige gewoontes zitten van jongs af aan flink ingebakken, bijvoorbeeld de keuze voor een bepaald merk. Wanneer we eenmaal een goede ervaring hebben stappen we hier niet vlug meer van af. Schoenen, kleding, auto’s of horloges: vertrouwen in een merk geeft een goed gevoel en dat wil je behouden. Zelfs bij de aanschaf van een nieuw product, laat ruim 80% van de consumenten zich leiden door eerdere ervaringen óf die van een ander. Aldus onderzoek. Begrijpelijk dat merken enorm veel tijd en energie investeren om hun merkvertrouwen op peil te houden. Toch sta je niet altijd voor de keuze, want sommige merken laten zich perfect combineren. Bijvoorbeeld met producten van iOS en Android! Met de volgende tips vormen ze een team om van te dromen:

1. Houd het overzichtelijk

ies op voorhand welke soort informatie je met al je devices wilt delen. Ze vragen namelijk stuk voor stuk om een andere aanpak! Wil je bijvoorbeeld op je telefoon toegang tot de foto’s op je tablet? Dan is een simpele clouddienst zoals Onedrive de perfecte uitkomst. Daarnaast is deze optie ook perfect voor het uitwisselen van notities, contacten of bestanden.

2. Daar is een app voor!

Heb je ook een hekel aan apps waar je een account voor moet aanmaken? Wanneer je verschillende devices wilt laten samenwerken, is het een uitkomst! Het betekent namelijk dat je op meerdere toestellen kunt inloggen en toegang hebt tot de juiste informatie. Denk bijvoorbeeld aan Spotify, Dropbox, Netflix of Evernote. Steeds meer apps komen voor meerdere platformen op de markt. Enige nadeel? Apps met een account vragen soms om een kleine vergoeding. Bedenk wel dat je er een hele hoop comfort en gemak voor terug krijgt. Al is het alleen maar, omdat je niet constant een los SD-kaartje hoeft mee te nemen in je portemonnee of Lenovo K5 hoesje!

3. Delen = lief!

Voor het delen van bestanden is een cloud best handig. Wil je echter een stabiel systeem, met meerdere apparaten en personen? Bekijk dan eens de opties voor een NAS. Je hebt hiermee overal toegang tot je films, muziek en foto’s en alles wordt automatisch geback-upte. Ondanks dat het een kostbaar alternatief is, kent het veel voordelen. Zo kan iedereen een eigen account aanmaken binnen de NAS en eigen mappen beheren.

4. Handige hulpjes

Soms wil je gewoon even teruggrijpen naar een ouderwetse USB-stick of kabel om bestanden uit te wisselen of apparaten te verbinden. Kies in dat geval voor multifunctionele gadgets zoals de SanDisk Connect Wireless Flash Drive of PhotoFast USB-kabel. Deze bieden niet alleen extra opslag, maar maken ook direct verbinding met de cloud en laden je toestel op. Waar andere USB-sticks of opladers soms nogal onhandig zijn, zijn deze varianten supercompact en altijd mee te nemen. Ze zijn zelfs te gebruiken in combinatie met een Genaral Mobile GM5 hoesje, omdat ze amper volume toevoegen aan het toestel.

5. Google biedt uitkomst

Voor een doelgerichte alles-in-één oplossing wend je je tot een Google-account. Je logt je één keer in op alle toestellen, en krijgt direct de optie om al je data te synchroniseren. Denk aan: afspraken in je Google Agenda, e-mail, contactpersonen en uiteraard bestanden. Een Google account is compatible met meerdere besturingssystemen. Het kost misschien even tijd om alles over te zetten, maar dan heb je naar heel veel zaken geen omkijken meer. Ook bij schade aan een toestel of diefstal, gaat er in ieder geval geen data verloren.

Zo zie je: combineren van een computer, tablet en smartphone is een fluitje van een cent. Een nieuwe gadget in de uitverkoop? Daar twijfel je voortaan geen seconde meer over. Met de juiste voorbereiding zorg je dat alles vlekkeloos samenwerkt. Als allerlaatste zorg je natuurlijk voor een mooie set matchende telefoonhoesjes, om de teamspirit compleet te maken!