Nieuws

Abonnement zonder toestel

Nog niet zo lang geleden had elk huishouden een vaste telefoonlijn tot zijn beschikking. De laatste jaren sterft dit steeds meer uit en maken steeds meer mensen alleen nog gebruik van hun mobiele toestel. Waar in het beginsel mensen nog het meest gebruik maakte van prepaid telefoons en afrekende per minuut, hebben steeds meer mensen nu een mobielabonnement. De ontwikkelingen en veranderingen op mobiel gebied gingen en gaan nog altijd hard. Niet alleen zijn veel overheden bezig met het aanleggen van het nieuwe 4G-netwerk, maar ook telefoonfabrikanten zorgen voor een snelle ontwikkeling van mogelijkheden op de mobiele markt.

Door deze snelle ontwikkelingen en het uitrollen van nieuwe mogelijkheden nemen de kosten ook toe. Vooral de kosten van een mobiele telefoon zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Het afsluiten van een abonnement inclusief een nieuwe telefoon is daarom vaak erg duur. De afgelopen tijd is daarom het afsluiten van een abonnement zonder toestel steeds populairder geworden.

Vergelijk mobiele abonnementen

Door de stijgende populariteit van het afsluiten van abonnementen zonder toestel spelen steeds meer telefoonproviders in op het aanbieden van dit soort abonnementen. Enige tijd geleden heeft een rechter ook bepaald dat het aanbieden van telefoonabonnementen met telefoontoestellen aan strenge voorwaarden moet voldoen. Omdat de tarieven van providers voor de verschillende soorten telefoonabonnementen in combinatie met de voorwaarden erg kunnen verschillen, is het verstandig om je mobiele abonnementen te vergelijken. Het vergelijken van mobiele telefoonabonnementen kan je namelijk een hoop geld besparen.

Verschillende soorten telefoon contracten

Met de snel veranderende telefoonbranche is er ook altijd veel beweging in de verschillende soorten telefoon contracten. Mobiele telefoonproviders staan bekend om hun snel wisselende aanbod en hun snel verlopende aanbiedingen. Vaak maken telefoonproviders gebruik van zogenaamde basis pakketten op hun website, maar zijn er buiten de website van de providers nog vele verschillende andere telefoon contracten te verkrijgen. Zo is het raadzaam om niet alleen je abonnement te gaan vergelijken wanneer je een nieuw abonnement wil afsluiten, maar ook wanneer je een mobiel telefoonabonnement verlengen gaat.

Mobiele telefoonproviders

Een aantal jaar geleden was het aantal aanbieders van telefoonabonnementen nog erg groot. De laatste jaren zijn er steeds meer fusies geweest tussen verschillende telefoonproviders en vallen steeds meer kleinere telefoonproviders onder één van de grotere aanbieders. De grootste aanbieders van telefoonabonnementen zijn op dit moment KPN, Vodafone en T-Mobile. Naast deze aanbieders heb je een aantal kleinere aanbieders zoals Ben, Simyo en Belsimpel. Vaak vallen kleine aanbieders onder de vlag van één van de grotere providers of maken ze gebruik van het mobiele netwerk van deze providers.