Nieuws

5 tips om een goedkoop telefoonabonnement te scoren

Telefoonabonnementen worden elk jaar duurder en dit maakt het steeds interessanter om je abonnement regelmatig tegen het licht te houden. Er zijn namelijk voldoende manieren om een leuk en goedkoop telefoon-abonnement te scoren. In dit artikel geven we je een aantal tips om je nieuwe abonnement niet te duur te maken.

Tip 1: Breng in kaart wat je verbruikt

Het is verstandig om regelmatig goed te bekijken wat je aan telefoonkosten verbruikt. Veel mensen hebben een veel grotere bel en SMS bundel dan ze daadwerkelijk gebruiken. Door te kijken wat je daadwerkelijk verbruikt, kun je jouw nieuwe bundel daar op aanpassen.

Tip 2: Bekijk ook de onbeperkte abonnementen

Kwam je bij het inventariseren van je verbruik tot de conclusie dat je eigenlijk heel veelt belt? Dan is het niet altijd voordelig om te kiezen voor een abonnement met meer belminuten. Sommige providers bieden namelijk ook een telefoonabonnementen met onbeperkt bellen aan. Het is aan te raden om de abonnementen met veel belminuten, naast de abonnementen met onbeperkt bellen te leggen.

Naast een abonnement met onbeperkt bellen bestaat er ook een telefoonabonnement inclusief onbeperkt internet. Dit soort abonnementen zijn voor mensen die veel gebruik maken van internet op hun telefoon en niet langer voldoende hebben aan een bundel met een limiet.

Tip 3: Abonnement met of zonder telefoon

Is je oude telefoon nog helemaal niet aan vervanging toe? Sluit dan een sim-only abonnement af en geniet nog even van je oude telefoon. Is je telefoon wel al aan vervanging toe? Kijk dan ook eens naar de abonnementen met een refurbished telefoon, dit kan je een hoop geld schelen.

Tip 4: Combineer je abonnement

Sommige telefoonproviders doen aan combinatiekorting. Heb je bijvoorbeeld thuis een televisie en internetabonnement bij dezelfde provider lopen? Dan heb je kans dat je korting krijgt of leuke gratis extra’s. Dit kan al snel enkele euro’s per maand op je abonnement schelen.

Tip 5: Vergelijk abonnementen

Het meeste geld kun je nog altijd besparen met het vergelijken van abonnementen. Veel telefoonproviders doen er alles aan om je een aantal maanden voor het aflopen van je overeenkomst opnieuw aan hun te binden. In veel gevallen is dit niet de voordeligste optie en ben je duurder uit dan andere. Zorg daarom altijd je telefoonabonnementen vergelijkt en verleng niet direct bij de eerste melding van je huidige provider.