Nieuws

5 tips voor een écht goedkope Sim Only

De meeste mensen vergelijken Sim Only abonnementen puur op basis van de te betalen prijs per maand, maar soms geldt ‘goedkoop is duurkoop’ ook voor een Sim Only. Als je dit nog niet wist en wilt weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een goedkoop Sim Only abonnement, bekijk dan de belangrijkste tips hieronder.

Tip 1: Gebruik Sim Only vergelijkers

In vergelijkers worden de sim only aanbiedingen van verschillende providers overzichtelijk weergegeven. Zo zie je direct de informatie die je nodig hebt om een goede vergelijking te maken. Vergelijk bijvoorbeeld op; score, prijs per maand, abonnementsduur, aansluitkosten en wat zijn de plus- en minpunten. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee!
Sim Only Vergelijken

Tip 2: Vergeet niet te kijken naar de aansluitkosten

Providers rekenen bijna allemaal eenmalige kosten bij het afsluiten van een Sim Only. Slechts een enkele keer heeft een provider een actie waarbij je tijdelijk geen aansluitkosten betaalt. Het eenmalige bedrag dat je dient te betalen wordt per provider anders genoemd. De ene provider noemt het aansluitkosten, de ander noemt het administratiekosten en weer een ander noemt het een vergoeding voor de simkaart. Providers maken uiteraard kosten om bijvoorbeeld je huidige telefoonnummer over te zetten, je simkaart op te sturen en om andere administratie in orde te maken, dus begrijpelijk is het wel. Echter de eenmalige kosten lopen aardig uiteen. Zo rekenen ze bij Youfone en Robin Mobile eenmalig € 9,95 terwijl KPN en Vodafone een bedrag van €25,- in rekening brengt.

Tip 3: Kies de juiste bundel om er niet overheen te gaan

Bekijk goed naar wat je gaat verbruiken. Bel je veel? Neem dan een bundel met veel minuten of kies voor een abonnement met onbeperkt bellen. Ben je vaak onderweg of buitenshuis en heb je geen wifi dan is een goede databundel aan te bevelen. Voor enkele mailtjes, appjes en af en toe wat Facebooken heb je niet zo veel MB’s nodig. Ga je daarentegen op Youtube, films kijken, spotify streamen en talloze foto’s plaatsen op Facebook en Instagram? Dan zou het wel eens goedkoper voor je kunnen uitpakken om te kiezen voor onbeperkte data. Want als je over je bundel heen gaat kost dat bij de meeste providers veel geld. Sommige providers maken alleen je internet langzaam wanneer je MB’s op zijn, zo kun je ook geld besparen.

Tip 4: Vergelijk de buiten de bundel tarieven

Zoals je in tip 3 al las schroeven sommige providers alleen je internetsnelheid omlaag als je door je MB’s heen bent, maar veel andere providers rekenen hoge tarieven hiervoor. Je kunt nu tegenwoordig binnen de EU ook gebruik maken van je bundel, maar zit je in een land die niet tot de EU gerekend wordt dan ga je wel buiten je bundel. Vergelijk deze buiten de bundeltarieven per provider om niet onaangenaam verrast te worden. In veel gevallen is het zo dat juist de providers met goedkope maandtarieven veel hogere buiten-de-bundel tarieven hanteren dan de providers met hogere maandtarieven. Ze moeten toch ergens het geld vandaan halen. Bij sommige ‘goedkope’ providers kan een MB buiten je bundel wel € 10,- kosten en dan tikt het heel snel aan.
Bekijk ook of de provider je waarschuwt wanneer je bijna je limiet hebt bereikt. Of dat er bijvoorbeeld een app is om makkelijk je verbruik in te zien. Via de websites van providers is sowieso het verbruik te bekijken.

Tip 5: Belminuten en MB’s meenemen naar de volgende maand

Op het moment van schrijven is er maar 1 provider waarbij je je belminuten en MB’s kunt meenemen naar de volgende maand, en die provider is; Telfort. Het is zelfs zo dat de ongebruikte minuten en MB’s nog 2 maanden geldig zijn aan het eind van je maand. In feite heb je dus drie maanden om je belminuten en MB’s op te maken die je in 1 maand hebt gekregen. Dit is ideaal als je af en toe een maand iets minder verbruikt. Zo kun je bijvoorbeeld de maand voor je vakantie MB’s sparen door vooral je wifi te gebruiken en dan in je vakantie (binnen de EU) je MB’s gebruiken. Je krijgt dus echt waar je voor betaald hebt bij Telfort.

Bestel een Telfort Sim Only