Nieuws

4 Tips om veilig online te betalen via je mobiele telefoon

4 Tips om veilig online te betalen via je mobiele telefoon

Steeds vaker gaan we online shoppen via onze mobiele telefoon. Er is misschien zelfs een kans dat je niet eens een laptop in je bezit hebt. Het is dan fijn als je online dingen kan regelen via je telefoon. Of dat je via je smartphone geld kan overmaken of rekeningen kan betalen. Op het internet zijn er verschillende betaalmethodes waar je gebruik van kan maken. Maar hoe kan je nou echt veilig betalen? Vooral op een internationale website wil je veilig kunnen betalen. Bijvoorbeeld als je een gokje waagt in Bob Casino. Wij hebben 4 veilige betaalmethodes voor je op een rijtje gezet. Je kan hier zonder problemen veilig online betalen.

Betalen via iDeal

De bekendste betaalmethode om online mee te betalen via je telefoon is iDeal. Dit is helemaal eenvoudig als je een mobiel bankieren app op je telefoon hebt staan. Je kan hiermee eenvoudig afrekenen via je mobiele telefoon. Het enige nadeel is dat alleen je bankrekeninggegevens beschermd worden. Stel je maakt geld over naar een website die achteraf niet veilig bleek te zijn. Dan ben je eigenlijk je geld gewoon kwijt. De meeste banken kunnen het geld niet voor je terug halen. Het is dus met iDeal belangrijk dat je weet waar je precies geld naar overmaakt. Zo weet je zeker dat je geld goed terecht komt.

Betalen met Paypal

Wil je echt altijd veilig online betalen? Dan hebben wij als tip een betaling via Paypal. Paypal is absoluut één van de veiligste betaalmethodes op het internet. Via Paypal wordt je betaling namelijk beschermd. Stel je voor je doet een aankoop en deze wordt vervolgens nooit geleverd. Dan kan je het bedrag terugvorderen via Paypal. Via een paar klikken kan je een claim indienen bij Paypal. Je kan hiermee aangeven dat je graag je geld terug wilt. Dit is een stukje veiligheid dat je eigenlijk bij geen enkele andere betaalmethode krijgt.

Achteraf betalen via Klarna of Afterpay

Het is ergens natuurlijk een beetje vreemd dat je eerst moet betalen voor je iets ontvangt. Je moet er maar op vertrouwen dat de webshop ook echt je product gaat leveren. We kunnen ons goed voorstellen dat dit in het begin erg spannend kan zijn. Een manier om wat meer zekerheid te krijgen is door achteraf te betalen. Je plaatst je bestelling direct online en je rekent af via Klarna of Afterpay. Zo ben je niet verplicht om vooraf te betalen. Je ontvangt per mail netjes een acceptgiro om mee af te rekenen. Als het niet veilig blijkt te zijn kan je overwegen de rekening niet te betalen. Uiteraard moet je dan wel eerst een melding doen bij Klarna of Afterpay.

Anoniem betalen via de Paysafecard

Wil je liever niet dat een webshop jouw betaalgegevens in handen krijgt? Een manier om anoniem te betalen is via de Paysafecard. Dit is een prepaid kaart die je in de winkel kan aanschaffen. Je kan de kaart zelfs met contant geld afrekenen. Handig als je echt volledig anoniem online aankopen wilt doen. Er zitten geen kosten aan verbonden aan het gebruik van de kaart mits je de prepaid kaart binnen een jaar op maakt.