Reviews

VKWORLD Z3310 (Review)

Pluspunten

  • Design is simpel maar van deze tijd
  • Gebruiksvriendelijk
  • Voor een toestel als dit zit er een grote batterij in dus hij zal wel even mee gaan
  • Besturingssysteem is uitgebreid voor zover dat kan op een toestel als dit, alle essentiële functies en iets meer zijn aanwezig

Minpunten

  • Soms kunnen toetsen blijven hangen of software werkt niet soepel
  • In 1 geval viel het toestel zonder pardon uit terwijl de batterij volledig opgeladen was
  • Bij het plaatsen van de SD-Kaart heb je het gevoel dat je iets kapot gaat maken en dus hebben wij deze functie overgeslagen
  • Geen Nederlands, wel Engels

Beoordeling

Batterij ( 8.5 )

Display ( 6.5 )

Camera ( 5.0 )

Prestaties ( 7.0 )

Software ( 8.0 )

Design ( 7.0 )

Eindoordeel

7,0

Het is een uitstekend toestel voor mensen die alleen de essentiële functies op telefoons gebruiken. Zowel het design als de software zijn enorm gebruiksvriendelijk.

Introductie

Als we de naam van de fabrikant onder het display weg zouden halen en je moest raden wie de fabrikant zou zijn van dit toestel had je zonder enige twijfel “Nokia” gezegd. Waarom? Nou, de VKWORLD Z3310 is vrijwel een exacte kopie van de Nokia 3310 die recentelijk een update heeft gekregen. Of je zoals bij de Nokia met het toestel kan voetballen of een krater kunt creëren door hem op de grond te gooien is onduidelijk maar als er mensen zijn die dit hebben geprobeerd horen wij graag wat het resultaat hiervan was.

Design

Zoals al duidelijk was is de Z3310 qua uiterlijk een exacte kopie van de Nokia 3310 uit 2017. Een compleet plastic behuizing, redelijk groot display en verschillende fysieke knoppen is waar de Z3310 uit bestaat. Het toestel komt in 4 verschillende kleuren, zilver, donkerblauw, oranje en geel.

De Z3310 maakt gebruik van een micro-usb oplader onderop met daarnaast een 3.5mm aansluiting zodat je een koptelefoon of oortjes kunt gebruiken. Op de achterkant van het toestel zit een 2MP camera met flits en daarboven zit de ingebouwde speaker. Bovenop de Z3310 zit een zaklamp die tot drie keer feller licht geeft dan de zaklamp op de smartphones van tegenwoordig waardoor je ook in de avond nog wat activiteiten kunt verrichten.

De display op de Z3310 is een 2,4 inch “3D Arc Screen”. Laten we het even makkelijk houden, het is uiteraard geen HD scherm maar het is een grotere versie van de schermen die op telefoons zaten vóór de smartphone generatie.

Hardware & Software

Laten we de technische termen even achterwege houden. De Z3310 loop soepel met hier en daar wat kleine hobbels, bijvoorbeeld bij het ontgrendelen van het toestel. Soms blijft een toets hangen en wordt het een stukje moeilijker om het toestel te ontgrendelen. En soms gaat het toestel in standby terwijl je niets hebt aangeraakt. Naast dit is de software vlekkeloos en komt zelfs met de welbekende klassieker “Snake” zodat je de tijd kunt verdrijven.

De 1450 mAh batterij klinkt weinig maar bij een toestel als dit is het meer dan voldoende. Aangezien je de Z3310 waarschijnlijk voor de essentiële dingen gaat gebruiken zoals telefoneren, berichtjes sturen en af en toe Snake spelen kun je met een batterij van 1450 mAh een heel eind komen. Met een volledig opgeladen toestel kun je makkelijk de 4 á 5 dagen halen als je van een gemiddeld gebruik uitgaat.

De Z3310 komt ook met een ingebouwde speaker boven de camera en net als de zaklamp op het toestel is dit een indrukwekkend onderdeel. De speaker is vrijwel even breed als het toestel zelf en geeft genoeg geluid. De kwaliteit van het geluid is ook helemaal niet slecht en de lage- en hoge tonen komen redelijk goed door. Omdat je ook de functie hebt om de radio aan te zetten is het niet altijd nodig om je eigen playlist op het toestel af te spelen, wil je dit wel doen dan heb je een SD-kaart nodig om de muziek op te zetten.

Het menu van het toestel was een kwestie van kijken welke opties waar stonden. Voor de nieuwe generatie is het wat ingewikkelder omdat zij smartphones gewend zijn maar de oude garde kan meteen aan de slag met het toestel.

Je hebt de optie om 2 simkaarten te plaatsen indien nodig met daarbij een SD-kaart. Beide opties zitten verstopt onder de batterij die je bij het eerste gebruik er toch even uit moet halen om een sticker te verwijderen. Tip voor het openen van de achterkant, gebruik een mesje of iets anders wat je er tussen kunt stoppen want als je het probeert met je nagels dan ben je ze kwijt en de kans dat er net een stukje vel vast komt te zitten is ook aanwezig, dus wees voorzichtig.

Camera

Alhoewel we geen foto’s hebben die gemaakt zijn door de Z3310 omdat het plaatsen van een SD-Kaart minder soepel ging dan verwacht (het was onmogelijk om niet het gevoel te krijgen dat je het toestel kapot maakte) kunnen we je toch vertellen dat de camera voor een toestel als dit helemaal niet teleurstellend was. Tuurlijk is het niet de beste camera op de markt maar hij krijgt de klus goed geklaard. Er zit ook een verrassend aantal opties in de camera app waaronder de mogelijkheid om de helderheid, contrast en witbalans aan te passen en ook een paar effecten zoals zwart-wit, sepia, negatief en meer waren aanwezig.

Conclusie

Het is een uitstekend toestel voor mensen die alleen de essentiële functies op telefoons gebruiken. Zowel het design als de software zijn enorm gebruiksvriendelijk. De Z3310 (te bestellen bij GearBest.com) is bijna een exacte kopie als de Nokia 3310 maar dan met nog wat extra indrukwekkende snufjes zoals de zaklamp, de speaker en de camera, en dat voor maar de helft van de prijs. Als je een toestel nodig hebt die kapot mag gaan is dit een absolute aanrader.