Reviews

Ulefone Armor 2 (Review)

Pluspunten

  • IP68 Certificaat, water en stofdicht tot een bepaalde diepte en duur
  • Indrukwekkende camera voor deze prijsklasse
  • Full-HD Display
  • Lang batterijleven
  • Goede hardware zonder haperingen
  • Veel hulp applicaties om je te assisteren in verschillende situaties wanneer je op avontuur gaat

Minpunten

  • Veel knoppen aan de randen, 6 om precies te zijn en deze zijn erg gevoelig
  • USB Type-C en alleen headphone jack via adapter

Beoordeling

Batterij ( 9.5 )

Display ( 8.0 )

Camera ( 8.0 )

Prestaties ( 7.5 )

Software ( 8.0 )

Design ( 7.5 )

Eindoordeel

8,0

De Ulefone Armor 2 is een onmisbaar stukje tech voor de digitale avonturiers, hij is bestand tegen water een redelijk wat stoten. Daarnaast is hij ook nog geweldig in de omgang, software en hardware zijn on point en het batterijleven is ook een groot pluspunt.

Introductie

Altijd op zoek naar avontuur maar nog nooit een smartphone gevonden die ook van water, rotsen of sneeuw houdt? Daar komt nu een eind aan met de Ulefone Armor 2, een smartphone die gebouwd is als een tank en verwacht dat je hem meesleept naar ruig terrein. Doordat de Ulefone Armor 2 ook een IP68 certificaat heeft houdt hij wel van een duikje, en is het geen probleem om ermee te gaan zwemmen. De hardware die deze tank met zich meebrengt is ook van zeer goede kwaliteit, en dat allemaal voor maar €200. Lees de review voor alle ins- en outs van dit toestel.

Design en Bouw

Logisch is natuurlijk dat de bouwkwaliteit van een toestel als dit tip top moet zijn, en dat is het ook. Er is namelijk geen speld tussen te krijgen, letterlijk. Met een combinatie van plastic, rubber en metaal zorgt de Ulefone Armor 2 er voor dat het wel tegen een stootje kan. Er zijn maar liefst 16 schroeven aanwezig om de body op zijn plaats te houden dus er komt echt niets tussen. Doordat de Ulefone Armor 2 gebruik maakt van een combo van plastic, rubber en metaal komt het uiteindelijke gewicht van het toestel op zo’n 300 gram en dat is niet altijd even comfortabel maar het toestel is ook niet gemaakt met comfort in gedachten.

Aan de zijkanten van het toestel heb je de standaard volumeknoppen en je standby knoppen, maar naast dat heb je ook nog een Push-to-talk knop die je smartphone omzet naar een walkie-talkie, een knop om je camera app te openen en wanneer nodig ook een SOS knop. Doordat er maar liefst 6 knoppen aanwezig zijn (3 aan iedere kant) gebeurt het wel eens dat je perongeluk een paar knoppen indrukt en dat er dan pop-ups verschijnen van bepaalde applicaties, de knoppen zijn redelijk gevoelig dus dit zal vaker gebeuren en wat ons betreft een minpuntje.

Normaliter lijken smartphones die in dezelfde klasse vallen als de Armor 2 een beetje op standaard smartphones met een overdreven case eromheen maar bij de Armor 2 voelt het echt alsof de case en het display bij elkaar horen. Er zijn twee kleine puntjes waar wij ons wel aan stoorde. Nummer een zijn de verschillende patronen, lijnen en kleuren die je kunt vinden op de Armor 2, persoonlijk had dit een tikkeltje minder mogen zijn. Nummer twee is het feit dat de Sim tray alleen geopend kan worden als je 2 schroeven verwijdert, waarschijnlijk zul je dit niet al te vaak doen maar een ander waterdicht systeem zou wel onze voorkeur hebben.

Display

De display op de Ulefone Armor 2 is een 5 inch grote full-HD display en zorgt voor veel kijkplezier binnen en ook buiten in zonlicht. Er wordt gebruik gemaakt van Gorilla Glass 3, het is niet de beste versie van de welbekende Gorilla Glass maar desalniettemin zal het ervoor zorgen dat je scherm niet te makkelijk krassen ontvangt of breekt. Qua display heeft Ulefone het goed voor elkaar, het is niet altijd dat je een full-HD display op een toestel hebt zitten die in de lagere prijsklasse valt maar Ulefone heeft het toch voor elkaar gekregen en dat is altijd fijn om te zien.

Hardware

Hardware is opnieuw een onderdeel waar wij enorm van onder de indruk waren in deze prijsklasse. De Ulefone Armor 2 biedt genoeg RAM met zijn ingebouwde 6GB en 64GB aan opslagruimte. De Armor 2 maakt gebruik van een Mediatek Helio P25 chip, en terwijl dit niet een van de beste chips is zorgt hij alsnog voor een vloeiende en fijne ervaring van de Armor 2. Vaak wordt verwacht dat ruige smartphones zoals de Armor 2 alleen beschikken over een langdurig batterijleven en sterk frame maar met de ingebouwde hardware bewijst dit toestel het tegendeel. Het is een toestel die je in het dagelijks leven, thuis en op je werk met plezier kunt gebruiken. Maar of je geïnteresseerd bent om een 300 gram wegende smartphone-tank met je mee te nemen is helemaal aan jou.

Op deze 300 gram wegende smartphone-tank zit ook een vingerafdrukscanner op de locatie waar je normaliter de homebutton vindt. Het is zoals bij andere onderdelen van dit toestel niet de beste op het moment maar krijgt de klus zeker geklaard. Het feit dat de vingerafdrukscanner er uitziet als een homebutton maar dat eigenlijk niet is voelde een beetje raar aan omdat wij zoals de veel andere mensen gewend zijn om een fysieke home button te hebben maar dit is een persoonlijk puntje.

Batterijduur

We stelden het al eerder, de belangrijkste functies op een smartphone als de Ulefone Armor 2 zijn toch wel het batterijleven en de duurzaamheid. Met een batterij van 4700 mAh wordt je niet teleurgesteld en deze batterij zal dan ook zeker voldoen aan de wensen van de gebruikers. Als het even in duidelijker perspectief geplaatst moet worden, met deze batterij kun je gemakkelijk de 1,5 tot 2 dagen halen op een gemiddeld gebruikspatroon. Maar ga je toch op een langer avontuur is het altijd handig om een powerbank mee te nemen.

Camera

De camera op de Ulefone Armor 2 is verrassend goed. We zeggen verrassend omdat het niet vaak voorkomt dat een budget toestel beschikt over een goede camera maar de Armor 2 gelukkig wel. Het is natuurlijk altijd fijn dat je ook de optie hebt om mooie foto’s te maken wanneer je op avontuur gaat met de Armor 2 en niet hoeft te vertrouwen op je tas dat de dure DSLR heelhuids blijft. Alle doorsnee functies zijn ook weer van de partij waaronder, Videos, Photo, Pro Photo en Panorama. Extraatjes als Negatief, Sepia en meer zijn er ook maar we vragen ons eigenlijk wel af of er iemand is die deze effecten nog gebruikt… Met de Pro Photo functie kun je de ISO, Witbalans, contrast en meer aanpassen, voor degene die hierin thuis zijn is het altijd fijn om deze opties tot de beschikking te hebben.

In het kort, de Ulefone Armor 2 zorgt ervoor dat het meenemen van een dure camera op je avonturen voor die mooie kiekjes een ding van het verleden wordt. Video’s schieten is ook geen probleem aangezien de Armor 2 meekan met de standaard van deze tijd, namelijk het schieten van Full-HD 1080p video’s. Effecten als timelapse of slowmotion zijn niet aanwezig en dus zul je het moeten doen met standaard video’s schieten.

Software

De Ulefone Armor 2 runt op Android 7.0 Nougat zonder enige custom ROM. Er zijn wel apps aanwezig die dit toestel omzet naar een kleine digitale Swiss Army Knife om je te assisteren op je reis. Deze applicaties zijn onder andere een geluidsmeter, kompas, zaklamp, waterpas, hartslagmeter, hoogtemeter, vergrootglas, alarm, stappenteller, schietlood, gradenboog en luchtdrukmeter. Voor elke situatie iets. De software is goed geoptimaliseerd zonder enige haperingen, alleen komt het wel eens voor dat de live beelden in de camera app haperen en het openen van de camera app met het gebruik van een knop aan de zijkant langer duurt dan het ontgrendelen en de app via een icoon te openen.

Verder zijn er geen opvallende problemen aan de software en werkt alles lekker vloeiend zoals het hoort.

Conclusie

De Ulefone Armor 2 is een onmisbaar stukje tech voor de digitale avonturiers, hij is bestand tegen water een redelijk wat stoten. Daarnaast is hij ook nog geweldig in de omgang, software en hardware zijn on point en het batterijleven is ook een groot pluspunt. Het feit dat de camera van zeer hoog niveau is klinkt als muziek in de oren voor de avonturier die zijn reis vast wilt leggen. De uitgebreide keuze aan hulp applicaties komt altijd van pas. Dus voor degene die houdt van klimmen, snowboarden of andere extreme activiteiten maar toch een filmpje wilt checken in zijn slaapzak is dit een absolute aanrader, en voor de prijs van maar €200 bij Gearbest, kom je nergens een beter koopje tegen.

Inhoud van de verpakking
– Ulefone Armor 2
– USB Type-C kabel
– Europese oplaadadapter
– Schroevendraaier
– USB Type-C naar Micro-USB adapter
– USB Type-C naar 3.5mm input
– User Manual
– Warranty Card