Nieuws

Draadloze oplader – TOCHIC Qi (Review)

Een draadloze oplader is altijd een fijn staaltje techniek om in je smartphone arsenaal te hebben. Sinds een paar jaar zijn draadloze opladers steeds populairder geworden en smartphones worden ook uitgerust met de optie om draadloos op te laden. Het voordeel van een draadloze oplader is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat de gewone kabel breekt. Uit onze ervaring bleek dat het best vaak voorkwam dat een oplaadkabel aan het uiteinde van de telefoon open ging en uiteindelijk de kabels binnenin uitstaken. Dit was vooral het geval wanneer je gebruik maakt van de “Quickcharge” optie op smartphones omdat de kabel warmer word.

Nog een voordeel die wij tegenkwamen was dat de batterij van de smartphone langer meeging wanneer je de draadloze oplader gebruikte in plaats van een normale kabel. Of dat het gebruik van Quickcharge ervoor zorgt dat de batterij ook sneller leeg gaat wanneer je een kabel direct in het toestel plaatst is niet duidelijk, maar het is fijn dat de batterij van de smartphone niet even snel leegloopt als een voetbalstadion wanneer de thuisclub heeft verloren met een 10-0 nederlaag.

De oplaadtijd van de draadloze oplader is vrijwel hetzelfde als die van de traditionele manier dus ook op dit gebied is het een goed alternatief.

Design

Met een compleet witte behuizing en grijze rubberstrips om een toestel op zijn plek te houden ziet de draadloze oplader er minimaal en stijlvol uit. De behuizing is van plastic gemaakt maar het gevoel dat het na een keer vallen kapot kan gaan is totaal niet aanwezig. Op de rand van de oplader zit ook een lampje die aangeeft wanneer er een toestel wordt “herkend” en deze aan het opladen is.

Gebruik

Het spreekt vrijwel voor zich hoe je een draadloze oplader gebruikt maar af en toe had de oplader er toch problemen mee om een toestel te herkennen wanneer je deze iets te ver van het middelpunt van de oplader legde. Door de telefoon naar het midden te schuiven werd dit opgelost.

In de verpakking zit ook een meegeleverde micro-usb kabel van ongeveer een meter die je in de draadloze oplader stopt. Helaas zit er in de verpakking geen adapter voor in het stopcontact dus deze zul je zelf in huis moeten halen tenzij je er al een hebt liggen.

Voordelen
– Stijlvol design
– Rubberstrips zodat de oplader of een toestel nergens naartoe gaan
– Bijgeleverde kabel
– Goede oplaadtijd

Nadelen
– Geen bijgeleverde adapter
– Een toestel herkennen kan een paar seconden duren en soms moet je hem ook een tikje geven of er opnieuw opleggen.

Bekijk ook

VKWORLD Z3310
VKWORLD Z3310 (Review)

Als wij de naam van de fabrikant onder het display weg zouden halen en

Visuo Siluroid (Review)

“Dadelijk vliegen we tegen een auto aan of misschien wel een huis?”, “Wat moet

Alldocube X5 (Review)

Alhoewel de smartphones van nu steeds groter en groter worden waardoor de vraag naar

MPOW D6 Smart Bracelet (Review)

De MPOW Smart Bracelet is zoals in de naam al wordt duidelijk gemaakt een

Melrose T1
Melrose T1 – MP3 Terminator (Review)

Als je naar de naam van dit toestel kijkt verwacht je dat het bij

Elephone P8 Mini review
Elephone P8 Mini (Review)

De Elephone P8 Mini is zoals de naam al prijsgeeft een kleinere versie van

Maze Alpha (Review)

De Maze Alpha is een van de vele “bezel-less” smartphones die je tegenwoordig overal

Xiaomi Mi Mix 2 (Review)

“All screen, all the time” was de filosofie achter de Xiaomi Mi Mix, een

Shoppen met korting op Chinese feestdag Single Day

China heeft enkele jaarlijkse feestdagen, waaronder Single Day. Single Day wordt ook wel Vrijgezellendag