Reviews

Draadloze oplader – TOCHIC Qi (Review)

Pluspunten

  • Stijlvol design
  • Rubberstrips zodat de oplader of een toestel nergens naartoe gaan
  • Bijgeleverde kabel
  • Quickcharge

Minpunten

  • Geen bijgeleverde adapter
  • Een toestel herkennen kan een paar seconden duren en soms moet je hem ook een tikje geven of er opnieuw opleggen.

Beoordeling

Design ( 8.0 )

Oplaadtijd ( 7.5 )

Gebruiksvriendelijk ( 7.0)

Eindoordeel

7,5

Stijlvol design, gebruiksvriendelijk en de oplaadtijd is snel door gebruik van Quickcharge. Alles wat je van een oplader nodig hebt dus.

Introductie

Een draadloze oplader is altijd een fijn staaltje techniek om in je smartphone arsenaal te hebben. Sinds een paar jaar zijn draadloze opladers steeds populairder geworden en smartphones worden ook uitgerust met de optie om draadloos op te laden. Het voordeel van een draadloze oplader is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat de gewone kabel breekt. Uit onze ervaring bleek dat het best vaak voorkwam dat een oplaadkabel aan het uiteinde van de telefoon open ging en uiteindelijk de kabels binnenin uitstaken. Dit was vooral het geval wanneer je gebruik maakt van de “Quickcharge” optie op smartphones omdat de kabel warmer word.

Nog een voordeel die wij tegenkwamen was dat de batterij van de smartphone langer meeging wanneer je de draadloze oplader gebruikte in plaats van een normale kabel. Of dat het gebruik van Quickcharge ervoor zorgt dat de batterij ook sneller leeg gaat wanneer je een kabel direct in het toestel plaatst is niet duidelijk, maar het is fijn dat de batterij van de smartphone niet even snel leegloopt als een voetbalstadion wanneer de thuisclub heeft verloren met een 10-0 nederlaag.

De oplaadtijd van de draadloze oplader is vrijwel hetzelfde als die van de traditionele manier dus ook op dit gebied is het een goed alternatief.

Design

Met een compleet witte behuizing en grijze rubberstrips om een toestel op zijn plek te houden ziet de draadloze oplader er minimaal en stijlvol uit. De behuizing is van plastic gemaakt maar het gevoel dat het na een keer vallen kapot kan gaan is totaal niet aanwezig. Op de rand van de oplader zit ook een lampje die aangeeft wanneer er een toestel wordt “herkend” en deze aan het opladen is.

Gebruik

Het spreekt vrijwel voor zich hoe je een draadloze oplader gebruikt maar af en toe had de oplader er toch problemen mee om een toestel te herkennen wanneer je deze iets te ver van het middelpunt van de oplader legde. Door de telefoon naar het midden te schuiven werd dit opgelost.

In de verpakking zit ook een meegeleverde micro-usb kabel van ongeveer een meter die je in de draadloze oplader stopt. Helaas zit er in de verpakking geen adapter voor in het stopcontact dus deze zul je zelf in huis moeten halen tenzij je er al een hebt liggen.