Nieuws

Zo maak je van je smartphone een vr bril!

Als je in bezit bent van een smartphone niet ouder dan drie jaar, dan kun je hier eenvoudig een virtual reality viewer van maken! Dat kan eenvoudig met een Cardboard vr bril die je zelf in elkaar moet zetten of een headset waar je je smartphone in klikt. Zodat ze samen een vr bril maken. Hierdoor kun je vr games, vr videos en vr apps gebruiken. Zonder dat je daar honderden euros voor hoeft uit te geven. Hieronder de voor en nadelen:

Kartonnen vr viewer

Als je nog nooit een game of video in 360 graden hebt bekeken en je bent nog niet zeker of virtual reality wel iets voor je is. Dan kun je dat het beste ontdekken via een Cardboard van bijvoorbeeld Google. Deze zijn eenvoudig te bestellen voor een paar tientjes en geven je een prima beeld van wat vr kan doen. Let wel op dat deze oplossing verre van ideaal is. Het is niet echt comfortabel voor lang gebruik en je moet het allemaal zelf goed in elkaar zetten. In feite vouw je een doosje, waar je je smartphone met het beeldscherm naar binnen in schuift. Als je vervolgens ook een virtual reality player op je smartphone hebt gedownload, dan zal je telefoon direct herkennen dat je de virtuele wereld in wilt en die geeft je het interfase menu, of die start je game of video.

Halve vr-bril

Een complete vr bril zoals de Oculus Rift of HTC Vive hoef je niet in elkaar te zetten en werkt in combinatie met een krachtige PC. Het nadeel daarvan is weer dat je vast zit aan kabels. Maar daar heeft Samsung een oplossing voor gevonden, via de Gear VR. Een halve vr bril, die je compleet maakt samen met een Samsung S6 of hoger. Die klik je in het apparaat, wat comfortabel en stevig zit en je kunt aan de gang. Want Samsung heeft namelijk op je smartphone vaak al vr software voor geïnstalleerd. Je kunt dan direct aan de slag.

Liever een krachtigere vr bril?

Denk je dat je al klaar bent voor het echte vr werk? Als dat het geval is. Kijk dan even op deze website voor een eenvoudige vergelijking. Om te ontdekken welke 3d virtual reality viewer het beste bij jou past?