Nieuws

Verzeker je Telefoon door betaling met Creditcard

Het zal je maar gebeuren. Je hebt net een week de nieuwe iPhone 10 gekocht en je telefoon wordt gestolen uit je zak gestolen terwijl je in de bus staat. Telefoons als deze kosten praktisch een fortuin, dus je zal goed balen dat je dit geld kwijt bent. Er is echter zeer goedkope manier hoe je zulke grote verliezen in geld kan voorkomen. En de gouden tip luidt: Koop je telefoon altijd met je creditcard!

De Aankoopverzekering van je Creditcard

Er zitten namelijk enkele facetten aan het betalen met een creditcard die het heel betaalgemak intens vergroten. Zo biedt elke creditcardmaatschappij een aankoopverzekering aan, wanneer je een creditcard aanschaft (meer weten hierover kan op https://creditchecker.nl/creditcard/). De duur van deze aankoopverzekering varieert veelal tussen de 180 dagen en de 365 dagen.

Maar wat is precies de functie van een aankoopverzekering?

De aankoopverzekering dekt namelijk de aankopen die je met je creditcard hebt gedaan in het geval van diefstal, verlies of beschadiging. Echter verschilt elke aankoopverzekering per creditcardmaatschappij. Wanneer je exact wil weten in welke gevallen je beroep kan doen op je aankoopverzekering, moet je de dekkingsvoorwaarden van de creditcard doornemen.

Hoe kan ik mijn telefoon terug krijgen door de aankoopverzekering?

Je krijgt natuurlijk niet in elke situatie zomaar je telefoon terug. Daarnaast moet je meestal ook een bepaald bedrag zelf betalen. Dit valt onder het eigen risico. De hoogte van het eigen risico verschilt tevens per creditcard. Zo heb je zeer exclusieve krediet kaarten waarbij je geen eigen risico hebt, maar ook creditcards waarbij je een eigen risico van 500 euro hebt. Gemiddeld geldt er een eigen risico van 25 tot 50 euro.

Stel je telefoon is gestolen, hoe vraag je je geld terug?

In je creditcard afschriften is er te zien wanneer je je telefoon hebt gekocht. Wanneer dit binnen de duur van de aankoopverzekering van je creditcard valt, maak je kans om je geld terug te krijgen. Vervolgens gaat de verzekeringsmaatschappij bekijken of je ook daadwerkelijk je geld terug behoort te krijgen. Je krijgt namelijk niet in elke situatie je geld terug. De redenen om geen geld terug te krijgen zijn:
– Er sprake is van normale slijtage van je telefoon.
– Als de schade van je telefoon het gebruik niet belemmert.
– Als je je telefoon onbeheerd en onbeveiligd is achtergelaten in een openbare ruimte of in een auto die niet op slot stond.

Wanneer geen van deze punten de reden van jouw verzoek zijn, krijg je het aankoopbedrag van je telefoon terug, maar wel min het eigen risico.

Alternatieven voor je telefoon verzekeren

Stel je hebt geen creditcard, dan wordt het lastig om via de aankoopverzekering het geld van je telefoon terug te vragen. Daarom is het ook altijd verstandig om je telefoon te verzekeren wanneer je hem koopt. Het sowieso verstandig om dit te doen, aangezien een telefoonverzekering meestal een bredere dekking heeft voor je telefoon dan een aankoopverzekering.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *