Nieuws

64 of 256 GB, hoeveel geheugen heb ik nodig voor de iPhone 8

De iPhone 8 is één van de nieuwe toptelefoons van Apple. Over de kleur hoeven mensen niet lang na te denken, maar het aantal GB geheugen uitkiezen is toch wat lastiger. Bij de iPhone 8 kun je namelijk kiezen uit twee varianten. En nee, daarmee bedoelen we niet dat er ook een iPhone 8 Plus is. Er is namelijk een iPhone 8 met 64 GB geheugen én een exemplaar met 256 GB geheugen. Omdat dit geheugen niet uit te breiden is met een Micro SD-kaartje, is het goed om vooraf na te denken voor welke variant jij gaat. Samen met KPN helpen we je er een handje bij!

iPhone 8; de nieuwe topper van Apple

Apple kondigde de iPhone 8 gelijktijdig aan met de iPhone 8 Plus en iPhone X. De iPhone 8 is een compacte smartphone die gemaakt is van aluminium en glas. Je kunt ‘m draadloos opladen, hij is waterdicht én beschikt over een helder, kleurrijk 4,7-inch scherm. De iPhone 8 is met gemak één van de snelste, meest complete smartphones die er is. Hij heeft namelijk Apple’s nieuwe A11 Bionic-processor: een zeer krachtige chipset waarmee apps in no-time opstarten.

De telefoon draait op iOS 11, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. Foto’s schiet je in 12 en 7 megapixel. Het voordeel van de camera’s voor en achter is hun goede ondersteuning voor Augmented Reality. Hierbij voegt de telefoon Virtual Reality toe aan het beeld dat de camera opvangt. Ideaal voor navigeren en het spelen van games! Daarmee is de iPhone 8 een veelzijdige smartphone die op veel vlakken voorloopt op de concurrentie.

Keuze uit twee varianten: 64 GB of 256 GB

De iPhone 8 komt dus in twee smaken. De een heeft 64 GB geheugen, de ander 256 GB geheugen. Maar wat kan je daar eigenlijk mee?

Wat kan ik met 64 GB geheugen?

De iPhone 8 heeft minimaal 64 GB geheugen. Dit is meer dan genoeg als je vooral populaire apps als WhatsApp, Instagram en Facebook gebruikt. Met deze hoeveelheid geheugen kun je daarnaast veel foto’s maken. Zo kun je ruim 15.000 foto’s opslaan die je met de 12-megapixelcamera van de iPhone 8 maakt. Of bijna twaalf uur filmen in Full HD met 60 frames per seconde.

Kortom, genoeg ruimte en je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je jouw vakantiefoto’s op een gegeven moment moet verwijderen omdat het geheugen vol is. Dit herken je misschien nog wel van vorige iPhones met 16 GB geheugen. 64 GB is voor veel mensen dus genoeg. Je kunt er alle populaire apps ongestoord mee gebruiken.

Wat kan ik met 256 GB geheugen?

De tweede variant van de iPhone 8 heeft maar liefst 256 GB geheugen. Dit is het ideale exemplaar als je zeker wilt weten dat je voldoende geheugen hebt. Ook voor de selfiefan is deze hoeveelheid perfect. Zo kun je met de iPhone 8 in 4K-resolutie filmen. Dit is een ontzettend hoge resolutie waarmee je filmpjes mooi kunt vertragen zonder dat het schokkerig wordt. Deze resolutie neemt wél veel ruimte in: 170 MB voor één minuut om precies te zijn.

Met 256 GB geheugen hoef je dan niet op je opslagruimte te letten. Een uur filmen in 4K zorgt voor een video van 10,2 GB. Reken je dat door? Dan kun je dus meer dan een complete dag aan 4K-video’s filmen! Het filmen in 4K zet je aan via de ‘Instellingen’-app van je iPhone. Druk in dit instellingenmenu op ‘Camera’. Bij ‘Neem video op’ selecteer je vervolgens ‘4K op 60 fps’.

Het grootste voordeel van de 256 GB opslagcapaciteit is misschien wel dat je heel veel bestanden offline kunt opslaan. Een gemiddelde film die je offline kunt opslaan is 1,25 GB groot. Met 256 GB geheugen heeft je iPhone 8 ruimte voor meer dan honderd films, waarbij je nooit meer last hebt van een laadtijd!

Hoeveel geheugen heb ik nodig?

Om goed te bepalen hoeveel geheugen je nodig heeft, is het handig om te kijken hoeveel GB’s je huidige telefoon heeft. Dit achterhaal je in het instellingenmenu van je telefoon onder ‘Opslag’. Zo weet je al een stuk beter of je 64 of 256 GB het beste bij je past. Het mooie aan de iPhone is dat je, bij ruimtegebrek, altijd bestanden makkelijk kunt uploaden naar iCloud. Zo heb je altijd de benodigde extra ruimte.

Past jouw gebruik het beste bij het beeld dat we bij 64 GB schetsten? Dan is de iPhone 8 met 64 GB voor jou de beste keuze. Wil je zeker weten dat je nooit zorgen hebt om de opslagruimte? Dan is de 256 GB-variant  aan te raden. Hiermee kun je filmen wat je wilt en al je favoriete artiesten en series offline opslaan.

Ga jij voor 64 of 256 GB geheugen?